Bărbatul care a intrat pe teren la CM din Qatar cu un steag curcubeu a fost eliberat

0
0

Activistul italian care a pătruns pe teren la un meci la Cupa Mondială de fotbal din Qatar având un steag curcubeu și mai multe mesaje pe tricoul pe care îl purta, a fost eliberat.

Suporterul care a pătruns pe teren FOTO EPA
Suporterul care a pătruns pe teren FOTO EPA

Mario Ferri a postat un mesaj pe Instagram în care anunţă că ''nu există consecinţe legale, sunt liber'', mulţumind tuturor pentru susţinere.

Suporterul a pătruns pe teren în timpul meciului dintre Portugalia - Uruguay, în care lusitanii s-au impus cu 2-0 grație dublei semnate de Bruno Fernandes în minutele 54 și 90+3 (penalty). Cu doar câteva minute înainte de înscrierea primului gol, partida a fost întreruptă o perioadă scurtă din cauza unui fan care a intrat pe teren. Momentul nu a fost difuzat în transmisiunea televizată, dar imaginile cu suporterul au devenit virale, pentru că acesta a transmis trei mesaje politice. Acesta a avut un tricou inscripționat atât pe față, cât și pe spate.

Pe partea din față a tricoului se se putea citi „Save Ukraina", trimitere la războiul din țara vecină, iar pe spate era inscripționat meajul „Respect for iranian women" (Respect pentru femeile iraniene). care se referă la evenimentele care au loc în Iran, unde regimul islamic este contestat vehement pentru că nu respectă drepturile femeilor și pentru uciderea unei tinere în sediul poliției deoarece nu purta corect voalul islamic. 

În plus, suporterul a pătruns pe teren cu un steag în culorile curcubeului, simbolul comunităților LGBTQ, ale căror drepturi nu sunt respctate în Qatar, dar și în alte țări. De asemenea, suporterul purta un tricou cu însemnul lui Supermen.

FIFA a ameninţat cu sancţiuni sportive căpitanii echipelor care intenţionau să poarte banderole ''OneLove'' pe teren, de susţinere a diversităţii, la presiunea gazdelor competiţiei.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri