Avertisment pentru Halep. De ce a fost comparată Şarapova de către mama lui Andy Murray cu „un pliculeţ de ceai“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din optimi până în semifinalele de la Roland Garros, Şarapova şi-a câştigat meciurile după ce a pierdut primul set. FOTO: Reuters
Din optimi până în semifinalele de la Roland Garros, Şarapova şi-a câştigat meciurile după ce a pierdut primul set. FOTO: Reuters

Maria Şarapova (27 de ani, locul 8 WTA) este adversara Simonei Halep în finala de sâmbătă, de la Roland Garros. Rusoaica a demonstrat în ultima perioadă şi o capacitate fantastică în meciurile dificile, simtiţă de Simona pe propria-i piele şi descrisă plastic de mama tenismanului Andy Murray. „Este precum un pliculeţ de ceai“, a scris Judy Murray, pe Twitter.

Şarapova nu are nevoie de prea multe prezentări. E un nume în tenisul mondial, fost lider WTA (2005), un brand uriaş, şi o jucătoare care are în palmares toate cele patru titluri de Mare Şlem (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open). 

Spre deosebire de Halep, la prima prezenţă în finala unui astfel de turneu, rusoaica o bifează acum pe a treia consecutivă la Roland Garros! Pe cea din 2012 a câştigat-o, iar anul trecut a fost învinsă de Serena Williams pe zgura pariziană. 

Parcursul din acest sezon la Openul francez n-a fost însă uşor pentru rusoaică. Dar Şarapova a arătat o capacitate senzaţională de revenire. În sferturi, spanioloaica Garbine Muguruza a fost la un singur game de a câştiga meciul (5-4 în setul secund, după ce se impusese în primul). Rusoaica a revenit senzaţional, s-a impus în setul secund cu 7-5, iar în decisiv a spulberat-o pe Muguruza, 6-1. 

„Pune-o în ape fierbinţi şi o să vezi cât de puternică este“

 A fost momentul în care Judy Murray a găsit o comparaţie interesantă. „Maria Şarapova este ca un pliculeţ de ceai. Pune-o în ape fierbinţi şi o să vezi cât de puternică este“, a scris Judy Murray. Şarapova însă, n-a prea „gustat“ descrierea. 

Întrebată în conferinţa de presă de după partida cu Muguruza despre caracterizarea pe care i-a făcut-o Judy, Şarapova a declarat iniţial că nu o cunoşte. Aproape sigur mai mult o replică acidă, Judy Murray fiind totuşi o imagine a tenisului actual britanic. Şi, pe lângă faptul că e mama lui Andy Murray (câştigător la Wimbledon, locul 8 ATP, acum în semifinale la Roland Garros, etc...), este căpitanul echipei de Fed Cup a Marii Britanii, iar pe Twitter are 100.000 de urmăritori. Greu pentru Şarapova să nu o cunoască. Ulterior, rusoaica şi-a mai nuanţat declaraţiile: „E foarte creativă. Cred că putea spune acest lucru în mai multe variante, dar a preferat versiunea engleză“. 

Comparaţia găsită de Judy Murray a venit după ce şi în meciul precedent, din optimi, cu australianca Stosur, Şarapova pierduse primul set, apoi le câştigase pe următoarele două. Scenariul după care a curs meciul Şarapovei şi în semifinale? Revelaţia Bouchard a tranşat primul set, apoi Şarapova a revenit. Al treilea meci consecutiv la Roland Garros în care rusoaica pierde primul set, apoi întoarce soarta partidei

Iar Simona Halep s-a ars şi ea cu fierbinţeala „ceaiului Şarapova“. În urmă cu mai puţin de o lună, în finala de la Madrid, românca a câştigat clar primul set, scor 6-1. Şarapova le-a luat pe următoarele două şi meciul. La Roland Garros, Simona n-a cedat însă, până acum, niciun set. 

În funcţie de rezultatul finalei de sâmbătă (ora 16.00, Eurosport), Maria Şarapova va urca pe locul 6 sau 5 în topul mondial. În schimb, Simona Halep este, indiferent de rezultat,  noul număr 3 WTA. Clasamentul oficial va fi publicat luni. 

„Maria, pe măsură ce începe să simtă mingea, trece la controlul meciului“, Kim Clijsters (30 de ani), de două ori campioană la Roland Garros (2001, 2003) şi fostă jucătoare a actualului antrenor al Simonei, Wim Fissette. 

Roland Garros 2014

Parcurs Simona Halep

Turul 1 

2-0 la seturi cu Kleibanova (Rusia, 87 WTA)

Turul 2 

2-0 la seturi cu Watson (Marea Britanie, 92 WTA)

Turul 3

2-0 la seturi cu Torro-Flor (Spania, 55 WTA)

Optimi 

2-0 la seturi cu Stephens (SUA, 19 WTA)

Sferturi

2-0 la seturi cu S.Kuzneţova (Rusia, locul 28 WTA)

Semifinale

2-0 la seturi cu Petkovici (Germania, locul 27 WTA)

Parcurs Maria Şarapova

Turul 1 

2-0 la seturi cu Pervak (Rusia, 156 WTA)

Turul 2 

2-0 la seturi cu Pironkova (Bulgaria, 42 WTA)

Turul 3

2-0 la seturi cu Ormaechea (Argentina, 75 WTA)

Optimi 

2-1 la seturi cu Stosur (Australia, 18 WTA)

Sferturi

2-1 la seturi cu Muguruza (Spania, 35 WTA)

Semifinale

2-1 la seturi cu Bouchard (Canada, 16 WTA)

Vezi şi 

FOTO Simona Halep, în finala de la Roland Garros. Românca e noul număr 3 mondial, după ce-a învins-o în semifinale pe Andrea Petkovici

Reacţia lui Wim Fissette, antrenorul Simonei Halep, înaintea finalei de la Roland Garros

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite