Arde semicercul: Avem două semifinale explozive la Mondialul de handbal. Programul meciurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nora Mork (Norvegia)
Nora Mork (Norvegia)

România s-a întors acasă şi priveşte, la televizor, cum naţionalele de elită se luptă pentru supremaţie în Spania.

32 au fost, patru au rămas! După două săptămâni de handbal de cea mai bună calitate, miercuri seară, s-au jucat ultimele două sferturi, iar rezultatele lor ne-au oferit tabloul semifinalelor.

Mai întâi, la Granollers, Norvegia, campioana europeană en-titre şi bronzul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, şi-a respectat statutul de favorită şi a zdrobit o echipă în reconstrucţie a Rusiei. A fost 34-28 la capătul unui meci în care formidabila Nora Mork şi-a arătat încă o dată clasa, marcând de 9 ori!

Apoi, în ultimul sfert al Mondialului, a urmat confruntarea Franţa - Suedia, tot la Granollers. Doar că, de această dată, a fost o partidă mult mai echilibrată. Nordicele au început mai bine, au condus, în permanenţă, în primele minute, însă niciodată la mai mult de două goluri. Franţa a ţinut pasul cu adversara ei şi, în aceste condiţii, la pauză scorul a fost egal: 15-15.

Black-out pentru Suedia!

Partea secundă a început cu un gol suedez, dar apoi, la 17-17, această naţională a avut o cădere incredibilă! Venită şi pe fondul unui joc fabulos al Franţei, în defensivă. Aşadar, timp de opt minute, Suedia n-a mai marcat! Şi a plătit scump pentru acest black-out, pentru că Franţa s-a dus la cinci goluri distanţă: 22-17! Cum până la final, Suedia n-a reuşit să se apropie la mai mult de trei goluri, per ansamblu, calificarea Franţei a fost obţinută uşor, scor 31-26.

Joi, după două săptămâni de handbal zilnic, va fi pauză la Mondialul din Spania. Vineri, se vor juca semifinalele, după următorul program:

*Franţa - Danemarca 

*Norvegia - Spania

Orele meciurilor vor fi stabilite, ulterior.

Apoi, duminică, urmează meciurile pentru medalii:

*19 decembrie (ora 15.30) - Finala mică

*19 decembrie (ora 18.30) - Finala

CITEŞTE ŞI:

Aşii minciunii: Cum ne păcălim singuri după ce fetele au făcut un Mondial dezolant

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite