Arbitru suspendat pe viață după ce a ajutat cu nesimțire o echipă să promoveze și a sărbătorit alături de jucători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jan Smit, un arbitrul olandez, a fost suspendat pe viață de federația batavă după ce pus umărul la promovarea unei echipe și apoi a sărbătorit pe scenă performanța acesteia.

Jan Smit, pe scenă, alături de jucători. Foto X
Jan Smit, pe scenă, alături de jucători. Foto X

Centralul de 61 de ani a condus meciul dintre St. George și SV De Valken, disputat în liga a patra olandeză. Echipa gazdă era condusă și avea nevoie de un punct pentru a câștiga campionatul, iar Smit a acordat 15 minute de prelungire, după ce arătase trei cartonașe roșii în tabăra echipei oaspete. St. George a reușit să egaleze (prin portarul Dave Laan), iar meciul s-a terminat 2-2, suficient pentru ca să promoveze în liga a 3-a olandeză.

După meci, Jan Smit a urcat pe scenă și a ridicat trofeul împreună cu jucătorii, într-un moment fără precedent în istoria fotbalului, scrie Eurosport. Oficialii de la SV De Valken au trimit imaginile șocante la Federația Olandeză. Răspunsul a venit după numai 24 de ore: Smit este suspendat pe viață.

Surprinzător, arbitrul a recunoscut că a celebrat promovarea, dar a spus că nu i se pare un lucru imoral. ”Am cântat o melodie și an ridicat trofeul o singură dată. Era o petrecere și m-am distrat, nimic mai mult. Cariera mea este distrusă pentru o simplă petrecere”, a declarat Jan Smit după ce a primit vestea din partea federației.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite