Arabii jubilează: Doha devine capitala fotbalului! Când are loc tragerea la sorţi pentru CM 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Qatar

În Capitala Qatarului va avea loc cel mai aşteptat eveniment fotbalistic, după partidele internaţionale din ultimele zile.

Barajele europene şi africane de marţi seară au mărit numărul echipelor calificate la Mondialul din 2022 (21 noiembrie - 18 decembrie) la 27 din 32. 

Şi cum SUA şi Mexic sunt şi ele ca şi calificate, rămân doar trei necunoscute. Care se vor stabili în urma barajelor intercontinentale, plus play-off-ul european amânat de război, Ţara Galilor - Scoţia / Ucraina. Toate aceste partide se vor juca în luna iunie. 

Până atunci, tragerea la sorţi pentru stabilirea grupelor Mondialului din Qatar va avea loc la data de 1 aprilie, la Doha. Iată însă cele mai importante ştiri după barajele de marţi:

*Cristiano Ronaldo va juca în 5-a ediţie a Mondialului după victoria pe care Portugalia a obţinut-o acasă, la Porto, cu Macedonia de Nord: 2-0.

*Vahid Halilhodžić (69 de ani), a realizat o performanţă istorică: a devenit primul antrenor care a calificat patru naţionale diferite la Mondiale: Coasta de Fildeş (2010), Algeria (2014), Japonia (2018) şi acum Maroc (2022).

*După ratarea calificării, acasă, în returul barajului cu Ghana (1-1 după 0-0 în deplasare), suporterii nigerieni au invadat terenul, la Abuja. În haosul creat, a murit doctorul zambian, Joseph Kabungo, călcat în picioare! Kabungo era ofiţerul antidoping trimis de FIFA la meci.

Naţionalele calificate la CM 2022

*Asia: Qatar (gazda turneului), Iran, Coreea de Sud, Japonia, Arabia Saudită

*Europa: Germania, Danemarca, Franţa, Belgia, Croaţia, Spania, Serbia, Anglia, Elveţia, Olanda, Portugalia, Polonia

*America de Sud: Brazilia, Argentina, Ecuador, Uruguay

*America de Nord: Canada

*Africa: Senegal, Ghana, Maroc, Tunisia, Camerun

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite