Arabii dau lovitura: Qatar cumpără și Manchester United pentru o sumă colosală. Detaliile afacerii

0
Publicat:

Manchester United urmează să fie cumpărat de emiratul Qatar, anunţă mass-media din această ţară, care subliniază că actualii proprietari ai clubului englez de fotbal, membrii familiei Glazer, au decis accepte oferta înaintată de şeicul Jassim Bin Hamad Al Thani.

Șeicul Jassim, un om pentru care banii sunt cam fără număr
Șeicul Jassim, un om pentru care banii sunt cam fără număr

Potrivit cotidianului Al-Watan, controlat de familia şeicului Jassim, preşedintele Qatar Islamic Bank (QIB), un anunţ în acest sens este "iminent".

Săptămâna trecută, Jassim bin Hamad Al Thani a depus a 5-a şi ultima sa ofertă pentru cumpărarea clubului Manchester United, estimată de mass-media la 5,8 miliarde de euro, la care s-ar adăuga investiţii totale de un miliard de euro.

Rivalul său în cursa pentru achiziţionarea grupării de pe Old Trafford e miliardarul britanic Sir Jim Ratcliffe, fondatorul grupului Ineos, care a făcut, la rândul său, mai multe oferte pentru cumpărarea lui United.

Familia Glazer e proprietara lui Manchester United din mai 2005, iar în noiembrie 2022 a anunţat că intenţionează să vândă clubul, sperând să obţină 7 miliarde de euro în schimbul acestuia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite