Antrenorul care a văzut moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costel Enache, tehnicianul care a învins duminică Steaua, a scăpat cu viaţă ca prin urechile acului, după un accident cumplit de maşină.

Tehnicianul de 37 de ani al Ceahlăului a primit o a doua şansă. Nu numai de la „Pinalti", care se gândea să renunţe la el după seria de rezultate proaste cu Rapid (1-2), Dinamo (0-5) şi CFR (1-2), ci şi de la viaţă. În urmă cu doi ani, Costel Enache a trecut printr-un episod traumatizant. Pe-atunci, era antrenor la Petrotub Roman, în Liga a III-a. Se întorcea singur, cu maşina, de la Roman la Piatra Neamţ, cele două oraşe fiind despărţite de o distanţă de 49 de kilometri.

După 10 kilometri din drum, Enache a intrat în localitatea Dulceşti şi s-a angajat, cu viteză redusă, într-o curbă. De-odată, din faţă, a apărut o altă maşină, cu număr de Italia, care, într-o clipită, l-a tamponat frontal. Maşina antrenorului nemţean, un Peugeot 307, a fost proiectată zece metri în afara carosabilului şi distrusă complet. Ca printr-o minune, Costel Enache a scăpat cu doar câteva vânătăi, dar cu o sperietură groaznică. Şi-a dat seama că a fost la un pas de moarte, iar apropiaţii lui spun că acest episod chiar l-a marcat. Maşina tehnicianului a fost declarată „daună totală", iar Enache şi-a recuperat banii de la firma de asigurări.

Stana, protejatul familiei Iorgulescu

Golul victorios al Ceahlăului, din meciul cu Steaua, a fost marcat de cel mai bun elev al lui Enache, Daniel Stana. Mijlocaşul de 29 de ani a fost adus vara trecută la Piatra Neamţ de Vicenţiu Iorgulescu, directorul sportiv al nemţenilor, de la CS Otopeni. Stana a debutat în Liga I la FC Naţional, sub comanda lui Gino Iorgulescu, fratele oficialului de sub Pietricica.

"Între etapele 7 şi 11 am scos două puncte. Acum câţiva ani, într-o asemenea situaţie, aş fi demis antrenorul că n-aveam minte. Acum, m-am înţelepţit. Mă bucur că l-am păstrat pe Costel Enache.''
Gheorghe Ştefan  preşedinte Ceahlăul

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite