Antrenorul Argentinei, Lionel Scaloni a fost numit Antrenorul Anului FIFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa națională a Argentinei sub conducerea lui Scaloni a devenit campioană mondială în 2022. 

Antrenorul principal al Argentinei Lionel Scaloni. Foto: EPA-EFE
Antrenorul principal al Argentinei Lionel Scaloni. Foto: EPA-EFE

Lionel Scaloni, care conduce echipa națională Argentinei, a fost recunoscut drept cel mai bun antrenor al anului 2022 de către Federația Internațională de Fotbal (FIFA). Ceremonia de decernare a titlului a avut loc luni la Paris.

În primii trei s-au numărat și antrenorul italian al „Realului”, Carlo Ancelotti și antrenorul spaniol al „Manchester City”, Josep Guardiola. Premiul a fost înmânat lui Scaloni de fostul jucător italian, Fabio Capello.

Naționala Argentinei sub conducerea lui Scaloni a devenit în 2022 campioană mondială pentru prima dată din 1986. Specialistul în vârstă de 44 de ani a fost cel mai tânăr antrenor la Campionatele Mondiale din Qatar. El a condus echipa națională a Argentinei din 2018 și a condus-o la victoria în Copa America în 2021. Anterior, Scaloni a lucrat ca antrenor asistent la naționala Argentinei și la echipa spaniolă Sevilla.

Ca jucător, Scaloni a evoluat pentru echipele italiene „Lazio” și „Atalanta”, pentru cele spaniole „Mallorca”, „Racing” și „Deportivo”, unde a câștigat campionatul, Cupa și de două ori Supercupa Spaniei; a mai jucat pentru echipa engleză „West Ham” și pentru cele argentiniene „Estudiandes” și Newell’s Old Boys.

Englezoaica Sarina Wigman a fost desemnată Antrenorul Anului la femei. Fotbalistele dinm Anglia au devenit în 2022 campioane europene. Wigman a câștigat premiul pentru a treia oară, câștigând anterior premiul în 2017 și 2020. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite