FIFA l-a numit pe Lionel Messi cel mai bun jucător al anului 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Messi a câștigat, împreună cu naționala Argentinei, Cupa Mondială din Qatar în 2022 și a devenit cel mai bun jucător al turneului.

Atacantul argentinian Lionel Messi. Foto: EPA-EFE
Atacantul argentinian Lionel Messi. Foto: EPA-EFE

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) l-a recunoscut pe atacantul argentinian al clubului francez Paris Saint-Germain, Lionel Messi, drept cel mai bun jucător al anului 2022.  Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc marți seara la Paris.

Printre primii trei finaliști s-au numărat și coechipierul lui Messi, francezul Kylian Mbappe, și atacantul francez al „Realului” spaniol, Karim Benzema. 

Messi, împreună cu naționala Argentinei, a câștigat Cupa Mondială din Qatar în 2022 și a devenit cel mai bun jucător al turneului. Atacantul argentinian a marcat opt ​​goluri la campionatul mondial, iar Mbappe a devenit golgheterul turneului cu nouă goluri. Benzema, împreună cu Real Madrid, a câștigat Campionatul Spaniei și Liga Campionilor în 2022 și a devenit golgheter în ambele competiții.

Messi are 35 de ani și este la PSG din vara lui 2021. Din 2003 până în 2021, argentinianul a jucat la Barcelona, ​​cu care atacantul a devenit de zece ori campion al Spaniei, a câștigat Supercupa Spaniei și Cupa Spaniei de șapte ori, a câștigat Liga Campionilor de patru ori, a câștigat Supercupa UEFA de trei ori și Cupa Mondială a Cluburilor. În 2021, Messi a câștigat pentru a șaptea oară (un record în materie) Balonul de Aur, premiul acordat celui mai bun jucător al anului. Argentinianul este golgheterul din istoria naționalei (98 de goluri). În 2021, a câștigat Cupa Americii.

Premiul pentru cel mai bun jucător, conform FIFA, a fost acordat din 2017, iar Messi a primit premiul pentru a doua oară. Cristiano Ronaldo din Portugalia și Robert Lewandowski din Polonia au câștigat premiul de două ori, în timp ce croatul Luka Modric a câștigat premiul o dată.

Echipa ideală a anului a inclus pe portarul belgian Thibaut Courtois (Real Madrid), precum și pe portughezul Juan Cancelo (Bayern), pe olandezul Virgil van Dijk (Liverpool), pe marocanul Ashraf Hakimi (PSG), pe brazilianul Casemiro (Manchester United), pe belgianul Kevin de Bruyne (Manchester City), pe croatul Luka Modric (Real Madrid), pe norvegianul Erling Haaland (Manchester City), pe Messi, pe Mbappe și pe Benzema.

Alexia Putellas de la Barcelona a câștigat pentru a doua oară consecutiv Premiul Jucătoarea Anului. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite