ANALIZĂ Dinamo, în căutarea unui miracol: Câte puncte trebuie să strângă roş-albii pentru a prinde play-off-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Dinamo, cel puţin la nivel declarativ, se vorbeşte încă de play-off. Clasamentul Ligii I spune însă că, în realitate, retrogradarea e mult mai aproape de bucureşteni!

Înaintea partidelor de duminică seară, Dinamo se află la două puncte de locul 13, care duce direct în liga a doua! Distanţa faţa de locul 6, ultimul de play-off? Opt puncte! Şi în pericol de creştere, dacă Sepsi bate, luni, Botoşani acasă. 

Iar o comparaţie între Dinamo şi echipele din zona play-out-ului e devastatoare pentru „câini“: doar ei, nou-promovata Dunărea Călăraşi şi ultima clasată FC Voluntari se pot „lăuda“ cu două victorii în ultimele 14 etape! În rest, în acelaşi interval, Chiajna şi Botoşani au câte trei victorii, Hermannstadt patru, Astra cinci, iar CSMS Iaşi chiar şase! 

Şi, încă o statistică terifiantă pentru dinamovişti: în ultimele trei sezoane, a fost nevoie de minimum 38 de puncte pentru a prinde locul 6, ultimul de play-off. Ceea ce înseamnă că, pentru a atinge acest prag, Dinamo trebuie să strângă 19 puncte din cele 21 posibile până la finalul sezonului regulat. Adică, pe scurt, o utopie la ce a arătat echipa până acum cu trei antrenori diferiţi, Bratu, Niculescu şi Rednic.

Cu cine mai are de jucat Dinamo în sezonul regulat

2018

*CS U Craiova (acasă)

*Astra (deplasare)

2019

*CSMS Iaşi (acasă)

*Sepsi (deplasare)

*Botoşani (acasă)

*Dunărea Călăraşi (deplasare)

*Chiajna (acasă)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite