Amicalele ridicole ale naţionalei aduc un val de critici: cum au catalogat foştii fotbalişti programul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anghel Iordănescu va deplasa un lot format din 25 de jucători în Antalya pentru o serie de trei partide care nu sunt demne de o naţională calificată la Euro 2016.

„Adevărul“ a scris aici despre cele trei jocuri de verificare pe care România le va disputa, în Antalya, în perioada 25 ianuarie – 6 februarie.

Potrivit surselor ziarului, s-a ajuns la acest program ridicol, deoarece FRF s-a sacrificat de dragul formaţiilor de club, cele mai multe dintre ele aflate în Antalya, în această perioadă a anului.

Şi, totuşi, programul conceput de Iordănescu şi FRF a provocat un val de critici din partea foştilor jucători.

„E un fiasco total. E fără precedent în istoria echipei naţionale şi a altor asociaţii naţionale calificate la Euro să n-aibă, să nu găsească adversari. Echipele serioase profită şi din punct de vedere financiar de calificare. De multe ori, nu i-am dreptate lui Reghecampf, dar acum îi dau dreptate 300%. Uitaţi-vă ce jocuri amicale are Steaua şi comparaţi-le cu formaţiile cu care joacă România. E fără precedent. Vina e exclusiv a conducătorilor Federaţiei“, a tunat Florin Prunea la Look TV.

El a făcut aluzie la faptul că „Reghe“ n-a vrut, într-o prima fază, să-şi dea cei şase fotbalişti convocaţi la echipa naţională, invocând faptul că plecarea lor în masă va perturba pregătirea roş-albaştrilor pentru partea a doua a sezonului.

Mai mult, amicalele Stelei din al doilea cantonament, cu Ujpest (26 ianuarie), Sturm Gram (29 ianuarie), Ludogoreţ (31 ianuarie), Djurgardens (4 februarie) şi Trencin (6 februarie) sunt mai bune decât partidele de verificare pe care le va disputa naţionala.

Din acest motiv, Basarab Panduru a ironizat şi el la Dolce Sport stagiul tricolorilor din Antalya: „Când toată lumea te-a certat, hai rapid să organizăm nişte meciuri şi ai prins cele două echipe de club şi naţionala asta (n.r. - Turkmenistan) de care noi glumeam că am putea să jucam cu ea. Şi uită că din glumă te-ai trezit că o să joci cu ea“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite