Americanii de la Sports Illustrated, consternați că Simona Halep și staff-ul ei nu le răspund la întrebări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliștii americani de la Sports Illustrated au dezvăluit că primesc zilnic întrebări de la cititori referitoare la procesul de dopaj în care este implicată Simona Halep.

Simona Halep e suspendatăm deja de 6 luni. Foto Getty images
Simona Halep e suspendatăm deja de 6 luni. Foto Getty images

Însă cum demersurile lor de a afla informații despre cazul româncei au rămas fără rezultat, ziariștii de peste Ocean ridică din umeri. Jurnaliștii americani scriu că au încercat și ei să obțină un răspuns din partea echipei Simonei Halep, însă a fost în zadar.

„Am primit numeroase întrebări în ultima perioadă. Am luat legătura cu noul agent al lui Halep, dar și cu antrenorul Patrick Mouratoglou, dar nu am primit un răspuns. Dacă vreunul vrea să o facă, vom oferi cu bucurie răspunsul”, au notat jurnaliștii de la Sports Illustrated.

Mouratoglou, greu de înțeles

Americanii nu își explică de ce Patrick Mouratoglou nu iese cu o reacție în cazul de dopaj al Simonei Halep. „Aceasta nu este o critică la adresa lui Patrick, ci mai degrabă la structurile pe care sportul le acceptă. Ești un membru al presei. De asemenea, antrenezi o dublă câștigătoare de turnee majore.

Și, în acest timp, jucătoarea se confruntă cu o acuzație semnificativă de dopaj. Nu este vorba despre vinovăție sau nevinovăție, corelație sau cauzalitate. Este pur și simplu vorba despre optică. E greu de imaginat acest tipar”, au mai notat americanii.

Americanii, convinși că Halep se va alege cu o pedeapsă ușoară 

Cei de la Sports Illustrated au un mesaj încurajator pentru Simona Halep. Aceștia susțin că ar putea obține pedeapsa minimă în acest proces, în cazul în care este găsită vinovată.

„A fost programată o audiere inițială în februarie. În măsura în care există vești bune aici: jucătorii de tenis au un palmares destul de puternic în obținerea de penalități și interdicții reduse și în obținerea echivalentului timpului executat. În măsura în care aici sunt vești proaste: Halep are peste 30 de ani, nu a mai jucat niciun meci din august”, au mai scris jurnaliștii americani.

În luna octombrie a anului trecut, Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat după un test antidoping efectuat la US Open 2022. Românca a fost suspendată provizoriu de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului și încă se așteaptă un verdict.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite