„Am găsit 1 leu şi 3.000 de euro!“. Detalii incredibile despre conturile devalizate ale unei foste vicecampioane a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
un leu

Foarte multe grupări din Liga I se plâng de faptul că abia supravieţuiesc de la o lună la alta, în ciuda faptului că primesc anual sume mai mult decât generoase din drepturile TV.

Preşedintele clubului Pandurii, Narcis Răducan, a vorbit pentru prima dată despre situaţia financiară a echipei în momentul în care a preluat-o în vara anului 2015, el dezvăluind acum că a găsit atunci un singur leu în conturile clubului. La vremea respectivă echipa îl avea în frunte pe Eugen Pîrvulescu, care preluase gestiunea în decembrie 2014 de la Mihai Prunariu. Marin Condescu nu mai era preşedinte din ianuarie 2014, iar acesta spune că are acte din care reiese că lăsase clubul cu zero datorii la ANAF şi cu circa 3,5 milioane euro în conturi. Cumva, toţi aceşti bani au dispărut, susţine cotidianul local „Pandurul”.

„În contul clubului, în 30.06.2015 era un leu, nu este nicio glumă, la una din bănci, iar în altă bancă, cu tot ce era în casierie, undeva în jur de 3.000 de euro. Datoriile totale către ANAF, furnizori de servicii, bonusuri, terţi, erau la suma de 9.380.000 de lei, ceea ce înseamnă undeva peste 2,2 milioane euro, în mare. Am preluat atunci cu 14 jucători care terminau contractele şi fără bani de achiziţii. Nu m-am plâns pentru că mi-am asumat, nu m-a obligat nimeni să vin preşedinte la Pandurii şi cred că nu am stat rău deloc. Anul trecut am încasat cotizaţii de la membrii asociaţi 1,7 milioane euro, care ne-au deservit pentru următoarele şase luni, plus drepturile tv de un milion de euro. Asta înseamnă sub 3 milioane încasate, la un buget total al clubului pe anul trecut la 6 milioane şi jumătate. În acest moment bugetul e de 4,5 milioane, am făcut o reducere de 30%, iar drepturile tv, de la un milion de euro cât am încasat anul trecut, le-am adus la 2,5 milioane euro. Am încasat 1,2 milioane euro din transfer de jucători şi alte 400.000 de euro de la UEFA şi participarea lui Săpunaru la Campionatul European”, a declarat Răducan, citat de cotidianul local „Pandurul”. 

Situaţia financiară a clubului s-a înrăutăţit acum nu doar pentru că nu mai vine finanţarea de la Complexul Energetic Oltenia, ci şi pentru că gruparea gorjeană a pierdut o reeşalonare a datoriilor pe care le avea la bugetul de stat. „Am moştenit o sumă de 15.000 de euro lunar, în urma unui control ANAF care stabilea un anumit prejudiciu, care poate fi pus ca încărcătură financiară la datorii. A fost stabilit un prejudiciu în urma controlului pe vremea domnului preşedinte Prunariu. Asta înseamnă că timp de cinci ani, lunar, clubul trebuia să plătească 15.000 de euro. Nu plăteşte această sumă, cade eşalonarea. Asta s-a întâmplat zilele acestea. Aştept cu înfrigurare un plan din partea membrilor asociaţi, un plan de reorganizare, ca să putem funcţiona mai departe”, a mai zis Răducan. 

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite