Alin Petrache, preşedintele COSR, o îndeamnă pe Simona să nu aleagă cu gândul la bani: "Hai la naţională!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele COSR, Alin Petrache, a declarat, luni, că Simona Halep ar trebui să fie conştientă de bucuria pe care o aduce de fiecare dată când joacă pentru echipa naţională şi că ar fi bine dacă ar lua în considerare şi "partea naţională".

Oficialul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român speră ca Simona Halep să se răzgândească în ceea ce priveşte participarea la întâlnirea Canada - România, din play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup.

"Din punctul meu de vedere, eu nu am uitat niciodată cum am ajuns să joc în străinătate. Am jucat pentru că acei impresari şi manageri m-au văzut jucând la echipa naţională şi nu la echipa mea de club. Din punctul ei de vedere cred că este greu şi delicat să pui în balanţă partea financiară pe care o poate pierde prin neparticiparea la un turneu şi bucuria pe care Simona o readuce în ţară de fiecare dată. Când întrebi acum cine e cel mai cunoscut sportiv, iată că lumea nu mai răspunde Hagi, Nadia Comăneci, ci Simona Halep. Cred că ar trebui să se gândească şi ea la lucrul acesta, să se gândească la partea sportivă şi naţională şi să facă un pas spre echipa naţională. Sper să joace cu Canada, sper să ne aducă victoria şi să ajungă în ceva timp numărul unu mondial", a declarat preşedintele COSR.

Alin Petrache consideră că României îi va fi greu fără Simona Halep: "Poate se răzgândeşte Simona, pentru că am văzut că Bouchard şi-a confirmat prezenţa la meciul împotriva noastră. Poate că e nevoie să discutăm un pic de valorilecare îi definesc pe sportivii de înaltă performanţă. Iar aceste valori nu le putem scoate în evidenţă decât atunci când participăm pentru echipa naţională a ţării din care provenim. Iar dacă vorbim de România, vorbim de ţara care a dat atât de mulţi campioni olimpici şi te face să te simţi mult mai patriot, atunci când vine vorba despre aceşti campioni. Cu siguranţă va fi mai greu fără Simona Halep, ea e un pilon de rezistenţă al tenisului românesc şi lipsa ei cu siguranţă se va vedea în teren".

Simona Halep, locul 3 WTA, a declarat, sâmbătă, la revenirea la Bucureşti după turneele din SUA, că nu va evolua în întâlnirea României cu echipa Canadei, din play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup.

Cât despre Bouchard, prezenţa ei nu este încă confirmată. Loturile se vor anunţa pe 8 aprilie, dar sunt şanse mici ca Bouchard să joace pentru Canada. Ea joacă la Charlestone şi e înscrisă şi la Stuttgart, deci sunt şanse mari să refuze şi ea convocarea, mai ales că mai are nevoie doar de o prezenţă pentru a fi eligibilă pentru Olimpiadă. 

Ilie Năstase: "La naţională nu se dau maşini Porsche, ca la Stuttgart!"

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite