Simona a renunţat la Fed Cup ca s-o bată pe Maria Şarapova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep s-a apropiat la doar 319 puncte de Şarapova în clasamentul WTA. Cele două sunt principale favorite ale turneului de la Stuttgart, pentru care Halep a spus pas meciurilor din Fed Cup şi a fost atacată de Ilie Năstase.

România va întâlni Canada la Montreal pe 18 şi 19 aprilie cu o echipă din care vor lipsi Simona Halep şi Monica Niculescu.

După finala de la Indian Wells şi semifinala de la Miami Open, Simona Halep s-a întors sâmbătă în ţară şi a confirmat ceea ce se anticipse de mai mult timp, absenţa ei de la meciurile de Fed Cup contra Canadei. Întâlnirea cu naţionala „Frunzei de arţar” are loc pe 18 şi 19 aprilie, iar Simona Halep e înscrisă la Porsche Grand Prix de la Stuttgart, turneu ce se va desfăşura în perioada imediat următoare (20-26 aprilie).

"Este foarte greu să merg să joc în Canada, sunt obosită, am obligaţii la Stuttgart, dacă era în Europa mă duceam cu mare drag. Eu zic că avem prima şansă, Irina este în formă bună şi la dublu avem echipă bună. Îmi pare rău că nu voi fi cu ele, dar voi fi cu sufletul acolo", a declarat Halep pe aeroport.
Decizia Simonei a stârnit destule reacţii potrivnice în mediul online, însă absenţa ei nu ar trebui să mire pe nimeni. Toţi mari jucătorii, de la Serena la Şarapova şi Federer au renunţat la un moment dat la Fed Cup sau Davis Cup din cauza programului solicitant. De altfel, rusoaica Şarapova avea o regulă, un an juca, unul nu, iar elveţianul Federer a revenit în echipa naţionalei doar pentru a-şi adăuga în vitrină şi Cupa Davis. Era pe undeva logică această decizie a Simonei, care are nevoie de câteva zile de pauză, dar şi de o perioadă de pregătire a sezonului a zgură, care o poate duce pe Halep până pe locul 2 mondial. 

Cum poate trece de Şarapova

În urma turneelor excelente din State, Simona Halep s-a distanţat de Petra Kvitova în ierarhia WTA şi s-a apropiat la doar 319 puncte de Maria Şarapova, ocupanta locului secund. “Masha” a câştigat la Stuttgart anul trecut, la fel cum o făcuse în 2012 şi 2013, turneul german devenind competiţia “de casă”  a rusoaicei. Ea are de apărat 455 de puncte, deci poate fi întrecută de Simona dacă face vreo “boacănă” şi iese din primele runde. În schimb, dacă se respect ordinea favoritelor, Simona Halep şi Maria Şarapova vor juca finala, iar românca are şansa, în sfârşit, să o bată pentru prima dată pe tenismena născută în Siberia, fiind într-o formă mult mai bună.

Şi Niculescu renunţă la Fed Cup

Nu doar Simona Halep va lipsi de la întâlnirea contra Canadei, ci şi Monica Niculescu. Ea joacă în această săptămână la Katowice, în Polonia, după care, la rândul ei, vrea să-şi ia câteva zile de pauză. În plus, conform digisport.ro, ea suferă de fasciită plantară, o afecţiune la călcâi care produce multă durere, duerere care se intensifică la zborurile lungi cu avionul. Chiar şi fără Simona şi Monica, România porneşte cu prima şansă în faţa unei echipe a Canadei fără Eugenie Bouchard. Irina Begu şi Alexandra Dulgheru, care au rămas în State pentru turneul de la Charlestone, sunt mai valoroase decât jucătoarele canadiene Dabrowski (locul 175), Wozniack (191)  sau Fichman (203) şi pot câştiga meciurile de simplu.

Clasamentul WTA de azi

1.Serena Williams 9981
2. Maria Şarapova 7890
3. Simona Halep 7571
4. Petra Kvitova 6060
5. Caroline Wozniacki 4675

Merge cu Darren Cahill la Madrid şi Roma
La Indian Wells şi Miami, Simona Halep l-a avut în stafful său şi pe australianul Darren Cahill, un reputat tehnician, care face parte din echipa Adidas. Acesta a anunţat că se va ocupa de Simona, dar şi de Angelique Kerber, la turneele de la Madrid şi de la Roma ce succed  competiţia de la Stuttgart.

Ilie Năastase o pune la colţ pe Halep

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite