Alin Petrache a reacţionat la comunicatul lui Morariu:  „Voi declina invitaţiile la emisiuni radio sau TV“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alin Petrache a reacţionat la comunicatul lui Octavian Morariu, care critica voalat asocierea candidaţilor la şefia COSR cu anumite emisiuni sau personalităţi politice. Petrache a anunţat că va declina apariţiile la emisiunile radio sau TV până la alegeri.

 „Voi declina invitaţiile la emisiuni radio sau TV. Am luat act şi sunt de acord cu poziţia domnului Octavian Morariu cu privire la respectarea principiilor Olimpismului şi a Chartei Olimpice, precum şi de posibilitatea prin care aceste principii să fie afectate în urma unor dezbateri interpretabile în mass media in această perioadă. Drept urmare, pentru a nu a aduce prejudicii imaginii COSR şi spiritului olimpic, am decis să declin invitaţiile în dezbateri radio sau TV până la momentul alegerilor“, a anunţat Alin Petrache, într-un comunicat postat pe site-ul oficial

Apariţia lui Octavian Bellu, alături de gimnaste, la scurt timp după Europenele de la Sofia, într-o emisiune la Antena 3 la care a participat şi premierul Ponta, a provocat o reacţie virulentă din parte mass-mediei, mai ales a unor jurnalişti de renume. 

Gestul lui Octavian Bellu, candidat la alegerile COSR, a fost condamnat într-un editorilal dur de către Cătălin Tolontan, care a susţinut că antrenorul lotului de gimnastică i-a oferit actualului premier un capital important de imagine, primind la schimb o susţinere tacită, înaintea alegerilor de la COSR.

A venit apoi şi reacţia lui Octavian Morariu, cel care a condus Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) din 2004, şi care a cerut candidaţilor la şefia COSR să nu asocieze în nicio formă politicul la aceste alegeri. 

Morariu (53 de ani) şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) pe 15 aprilie, susţinând că vrea să se dedice activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic.

Trei candidaţi participă la alegerile pentru preşedinţia COSR, care vor avea loc pe 29 mai: Octavian Bellu, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică, Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, şi Elisabeta Lipă, preşedintele CS Dinamo.

Citeşte şi

Politicul n-are ce căuta în sport: preşedintele COSR le-a transmis un mesaj clar celor care vor să-i ia locul

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite