Alexandru Deaconu: „Nu mai aducem arbitri străini în Liga I“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Deaconu, şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor FOTO Adevărul
Alexandru Deaconu, şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor FOTO Adevărul

Prima acţiune notabilă a lui Alexandru Deaconu în conducerea CCA este reprezentată de o măsură care se va lua începând cu sezonul viitor de Liga I.

Alexandru Deaconu vrea ca „fluieraşii“ români să deţină supremaţia în Liga I. În ciuda faptului că tot mai multe cluburi au solicitat arbitri străini la meciurile tensionate din primul eşalon, noul şef CCA l-a convins pe Mircea Sandu că e cazul pentru o schimbare.

„Îmi doresc ca scandalurile în care au fost şi sunt implicaţi arbitrii noştri să nu se mai repete. Avem arbitri buni în România şi nu spun asta din complezenţă. Am deja promisiunea lui Mircea Sandu că din sezonul viitor, 2013-2014, să nu mai aducem arbitri străini în Liga I. 

De fapt, această măsură se va pune în practică, în mare măsură, chiar de la startul partidelor care au mai rămas de jucat în acest retur. FC Vaslui şi CFR Cluj au renunţat la ideea arbitrilor străini, doar Steaua mai are astfel de pretenţii pentru trei partide“, a declarat Deaconu pentru DigiSport.

În turul acestui campionat s-au disputat 171 de meciuri, dintre care trei au fost conduse de brigăzi din străinătate. Steaua este singura echipă care a cerut arbitri străini pentru trei partide din partea a doua a campionatului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite