Aleargă pe munţi în ritm nebun: Daniel Stroescu şi Radu Milea, povestea unor oameni simpli care şi-au depăşit limitele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Stroescu şi Radu Milea nu ratează niciun podium la concursurile de alergare montană. La ultima competiţie, Daniel, la 43 de ani, a stabilit un nou record al traseului.

Daniel Stroescu şi Radu Milea au „zburat“ pe traseele ultimei competiţii la care au fugit. Ploieşteanul, care a început sportul făcând orientare în alergare, a luat parte la proba „Elite“ de la Maraton 7500, care presupune parcurgerea a 90 de kilometri în Munţii Bucegi, cu trei urcări pe vârful Omu (2.507 m) şi o diferenţă pozitivă de nivel de 7.500 de metri.

Daniel, sportiv la SportGuru – BCR Racing Team, a terminat pe primul loc (a alergat alături de Robert Hajnal, concursul, din cauza dificultăţii, fiind unul pe echipe), după 16 ore şi 5 minute, un nou record al cursei. „Am avut o stare de frică şi nelinişte înainte de start pentru că a fost singura competiţie din cariera mea pe care o abandonasem, în 2012“, ne-a spus Daniel Stroescu.

La proba mai scurtă, „doar“ 45 de kilometri şi 3.700 de metri diferenţă pozitivă de nivel, denumită „Hobby“, Radu Milea, un alt component al SportGuru – BCR Racing Team, a terminat şi el pe primul loc (în echipă cu Andrei Preda), cei doi parcurgând distanţa în 5 ore, 56 de minute şi 7 secunde. „Obiectivul nostru a fost să alergăm în sub 5 ore şi 30 de minute pentru a realiza un nou record al concursului dar, din cauza vântului din creastă, organizatorii au schimbat traseul şi s-au mai adăugat câţiva kilometri de parcurs“, a precizat Radu Milea.

Horia Colibăşanu, în echipă!

Horia Colibăşanu (39 de ani), cel mai bun alpinist român al momentului, e ultimul sportiv cooptat în echipa SportGuru – BCR Racing Team. Horia are la activ şapte vârfuri de peste 8.000 de metri înălţime, toate escaladate fără şerpaşi de altitudine şi fără oxigen suplimentar (stil pur), cinci dintre ele fiind premiere pentru alpinismul românesc: K2 (8.611 metri), Manaslu (8.163 m), Dhaulagiri (8.167 m), Annapurna (8.091 m) şi Lhotse (8.516 m).

Primul optimiar al lui Horia a fost K2, „Muntele Ucigaş“ fiind atins în 2004. Alpinistul SportGuru – BCR Racing Team a mai urcat şi pe Shishapangma (8.027 m) şi Makalu (8.485 m).
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite