Africa de Sud s-a calificat după o partidă fabuloasă în finala Cupei Mondiale din Franța

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa Africii de Sud, deţinătoarea trofeului, s-a calificat după ce a întors scorul în finala Cupei Mondiale de rugby din Franţa. Africa de Sud a învins Anglia cu scorul de 16-15 (6-12) pe Stade de France din Saint-Denis, în a doua semifinală a competiţiei, scrie Agerpres.

Echipa Africii de Sud FOTO: Paolo Bona/Shutterstock
Echipa Africii de Sud FOTO: Paolo Bona/Shutterstock

Anglia a condus aproape întreaga partidă, dar sud-africanii au reușit să întoarcă scorul în mod fabulos în ultimele minute de joc.

Reprezentativa Angliei nu a reușit să își ia revanșa în fața Africii de Sud după finala din 2019, pierdută cu 12-32.

Handre Pollard a adus victoria printr-o lovitură de pedeapsă de la 49 de metri transformată în minutul 78, acesta a intrat în teren ca înlocuitor după accidentarea lui Malcom Marx.

Anglia avea 15-6 pe tabelă în minutul 69, când RG Snyman a reușit să înscrie pentru campionii mondiali, care au aripi și a reușit să întoarcă rezultatul.

RG a reușit să marcheze singurul eseu al partidei (69), Handre Pollard a marcat din două lovituri de pedeapsă (35, 78) și o transformare (70), iar Manie Libbok a punctat și el dintr-o lovitură de penalitate (21).

Punctele englezilor au fost toate marcate de Owen Farrell, din patru lovituri de pedeapsă (3, 10, 24, 39) şi un dropgol (53).

Finala se va disputa între Africa de Sud și Noua Zeelandă, care a înfrânt Argentina cu 44-6, vineri, în prima semifinală.

Finala competiției se va desfăşura pe 28 octombrie, pe Stade de France din Saint-Denis (22:00), ambele echipe căutând a patra lor cupă mondială. Anglia va înfrunta Argentina în finala mică a ediţiei din Franţa, vineri, pe Stade de France (22:00).

Sâmbătă seara, în faţa a 78.098 spectatori, au evoluat echipele:

Anglia: Steward - May (G. Ford, 78), Marchant, Tuilagi (O. Lawrence 74), Daly - Farrell (căpitan), Mitchell (Care, 53) - Curry (Vunipola, 33; Curry, 39; Vunipola, 69), Earl, Lawes - G. Martin (Chessum, 53), Itoje - D. Cole (Sinckler, 56), J. George, Marler (Genge, 53).

Africa de Sud: Willemse (Le Roux, 44) - Arendse, Kriel, De Allende, Kolbe - Libbok (Pollard, 31), Reinach (De Klerk, 41) - Du Toit, Vermeulen (Fourie, 51), Kolisi (căpitan; K. Smith, 51) - Mostert, Etzebeth (Snyman, 46) - Malherbe (Koch, 56), Mbonambi, Kitshoff (Nche, 49).

Arbitru: Ben O'Keeffe (Noua Zeelandă).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite