Cupa Mondială de Rugby: Irlanda - Noua Zeelandă, duel epic. „Una dintre cele mai memorabile faze din istorie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua Zeelandă a pus capăt unei serii incredibile a Irlandei, de 17 victorii consecutive, și s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de rugby. A fost 28-24 în ”sferturi”, un meci de un dramatism rar întâlnit, care s-a încheiat cu o fază care va rămâne în istoria sportului cu balon oval: timp de 6 minute, neozeelandezii s-au apărat în fața unor atacuri furibunde ale europenilor.

Irlandezii, opriți de zidul neozeelandez. Foto Getty images
Irlandezii, opriți de zidul neozeelandez. Foto Getty images

Publicația franceză L'Equipe a descris momentul de final al partidei, cu Irlanda căutând cu disperare eseul care ar fi întors soarta calificării. „Istoria rugby-ului este plină de momente uluitoare, de bijuterii colective care au rămas în memorie pentru grația și impactul lor. Secvența finală a acestui meci antologic Irlanda - Noua Zeelandă (24-28) nu are cu siguranță eleganța încercărilor de altădată. Dar va intra în panteonul fanilor ca fiind una dintre cele mai memorabile.

Pentru a-și asigura locul în semifinale, All Blacks au rezistat în apărare la 37 de momente de joc. O acțiune care a început cu mingea în mâinile lor, după o lovitură de la 22 de metri a irlandezilor (76'00'') și s-a încheiat cu intervenția salvatoare a lui Sam Whitelock 6 minute și 19 secunde mai târziu (82'19''). O eternitate, mai ales pentru a încheia un meci de o intensitate nebună”, au scris cei de la L'Equipe.

Noua Zeelandă va juca în semifinale cu Argentina, pe 20 octombrie, de la ora 22.00, în timp ce Irlanda, numărul 1 mondial, își vede încă o dată spulberat visul de a atinge în premieră semifinalele la Cupa Mondială de rugby.

Cupa Mondială de rugby, sferturi de finală

Țara Galilor - Argentina 17-29

Irlanda - Noua Zeelandă 24-28

Anglia - Fiji (azi, ora 18.00, Marsilia)

Franța - Africa de Sud (azi, ora 22.00, Paris)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite