Aflat încă în recuperare, Muamba primește vești dure de la medici: e posibil să nu mai joace niciodată fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    
		    Reuters | Muamba, în timpul infarctului suferit pe teren în martie
Reuters | Muamba, în timpul infarctului suferit pe teren în martie

Fabrice Muamba este la un pas de a renunța la cariera de fotbalist, după ce a avut inima oprită timp de 78 de minute în urma unui stop cardiac suferit pe teren.

La doar 24 de ani, mijlocașul lui Boston întâmpină noi dificultăți după accidentul din martie, când a căzut pur și simplu pe teren.

Juca tenis și făcea jogging zilnic, până când, pe 17 martie, s-a prăbușit pe teren. Diagnosticul a fost crunt: stop cardiac. Acum medicii trag un semnal de alarmă: dacă nu va fi supus altor intervenții chirurgicale, viața sa este în pericol.

Sănătatea este prioritară pentru Maumba și este recomandat să se opereze la inimă, fapt care ar însemna finalul carierei, declară cardiologul Pedro Burgada pentru site-ul Mirror.

„În acest moment îmi fac exercițiile, mă bucur de viață și de călătorii. Fac pași mici în fiecare zi. Sunt încă sub tratament, voi vedea ce se va întâmpla. Trebuie să mai vorbesc cu medicul meu legat de cariera de fotbalist, dar niciodată să nu spui niciodată”, s-a arătat, optimist, Muamba.

Mijlocașul a cedat în meciul cu Tottenham Hotspur, în fața a 36.000 de spectatori. Întreg stadionul a amuțit, iar mijlocașul a fost resuscitat și transportat de urgență la spital. Niciun fotbalist nu a mai putut continua partida.

După internarea sa, jucătorului i-a fost implantat un dispozitiv capabil să-i repornească inimă în cazul în care s-ar opri iar.

78 de minute s-a oprit inima fotbalistului după infarctul suferit în timpul meciului Tottenham-Bolton.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite