Adrian Mutu lasă Rapidul chiar înainte de startul sezonului. A anunțat conducerea cu cine negociază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Mutu, antrenorul Rapidului, a anunțat conducerea clubului din Giulești că negociază cu Neftchi Baku, echipa care l-a dat afară pe Laurențiu Reghecampf la finalul sezonului trecut.

Adrian Mutu, convins de banii azerilor. Foto Sportpictures
Adrian Mutu, convins de banii azerilor. Foto Sportpictures

Formația din Azerbaidjan a terminat pe locul 4 în sezonul trecut din campionat și a pierdut finala Cupei, cu Reghe pe bancă. La finalul stagiunii, azerii l-au demis pe român, care mai avea un an de contract și acum sunt în căutarea unui nou antrenor care să-i aducă titlul. Azerii s-au oprit la Adrian Mutu, căruia i-au oferit un salariu stagional de 600.000 de euro, de 4 ori mai mult decât antrenorul câștigă la Rapid.

Negocierile dintre cele două părți sunt în toi, lucru anunțat chiar de Mutu, într-o discuție cu conducerea clubului giuleștean. El nu a cerut încă rezilierea contractului, pentru că încă nu a ajuns la un acord cu azerii.

Conducerea l-ar vrea plecat

Cum rezultatele Rapidului nu sunt pe măsura pretențiilor oficialilor și fanilor vișinii, Dan Șucu și compania i-au dat voie lui Mutu să negocieze cu Neftchi Baku, ba chiar i-au transmis că îl vor lăsa să plece liber de contract dacă părțile ajung la acord, deși antrenorul are clauză de reziliere.

Cum anul acesta a sărbătorit Centenarul, Rapid a anunțat că se va bate la titlu în sezonul viitor. Însă înfrângerea din ultimul meci de pregătire, 1-4 cu Slovan Bratislava, precum și jocul care a lăsat de dorit în meciurile-test, îi fac pe conducătorii clubului giuleștean să nu se opună plecării lui Adrian Mutu.

Trei nume pentru banca tehnică a Rapidului 

Ba chiar aceștia au două variante de rezervă, Marius Șumudică și Cristiano Bergodi, ambii liberi de contract. Recent a apărut și o a treia variantă, Daniel Isăilă, care a plecat după trei ani petrecuți la Baniyas, în Emiratele Arabe Unite.

Isăilă este un antrenor bine-văzut de cunoscători, el fiind cel care a pus bazele celei mai bune naționale de tineret din ultima vreme, cea care a ajuns în semifinalele Europeanului U21 din 2019. Atunci, el a plecat chiar înainte de turneul final, în locul său Mirel Rădoi culegând laurii celei mai bune performanțe la nivel de națională din ultimele decenii pentru România.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite