Adio, Edi Iordănescu. Salariu de nerefuzat propus de arabi celui mai prost plătit selecționer de la Euro

0
Publicat:

Edi Iordănescu a reușit să califice naționala la Euro 2024, terminând grupa preliminară pe primul loc, fără înfrângere. Cu toate acestea, selecționerul a refuzat să-și prelungească înțelegerea cu FRF până acum, probabil în așteptarea unei oferte mult mai bune din punct de vedere financiar. Care ar fi venit acum, conform presei arabe.

Edi Iordănescu e pe cale de a spune adio echipei naționale. Foto Sportpictures
Edi Iordănescu e pe cale de a spune adio echipei naționale. Foto Sportpictures

Al Ahli, una dintre cele patru formații deținute de Fondul Public de Investiții din Arabia Saudită, ar vrea să-l ia pe Edi Iordănescu și i-ar propune un salariu amețitor, pur și simplu de nerefuzat: 5 milioane de euro pe sezon. Asta în condițiile în care selecționerul are un contract cu Federația - care expiră după încheierea turneului final din Germania -, de doar 250.000 de euro, fiind cel mai prost plătit antrenor dintre cei 24 ar și-au calificat naționalele la Euro 2024.

Jurnaliștii de la Win Win susțin că Al Ahli vor să renunțe la Matthias Jaissle, iar Iordănescu este văzut drept înlocuitorul potrivit al acestuia. Echipa arabă ste pe locul 3 în campionatul Arabiei Saudite, sub Al Nassr și liderul Al Hilal. Vedetele echipei sunt Edouard Mendy, Franck Kessie, Allan Saint-Maximin, Roberto Firmino sau Riyad Mahrez.

”Conducerea lui Al Ahly nu este mulțumită de actualul sezon pe care l-a făcut Matthias Jaesle cu echipa mai ales după ce a cheltuit sume uriașe de bani pe contractele care s-au făcut în ultima perioadă. Al Ahly își propune să-l angajeze pe antrenorul echipei naționale a României, Edward Iordanescu, pentru a-i urma actualului director tehnic, germanul Matthias Jaisse”, au scris cei de la Win Win.

Până să apară informația legată de Al Ahli în spațiul public, Edi Iordănescu a vorbit despre viitorul său la echipa națională. "Precum preşedintele FRF a transmis, poate o să avem o discuţie după această acțiune. Vă asigur că naționala României va avea prioritate în sufletul meu mereu. Vom vedea exact ce gânduri are FRF, noua propunere, noua ofertă. Nu ştiu sigur.

Nu ştiu cum pot evolua lucrurile. Eu sunt un om şi un antrenor care îşi asumă responsablităţi. Pentru a face acest lucru, trebuie să ştiu ce obiective se cer. Nu ştiu cum vede FRF continuitatea. Ar fi ideal să fie un răspuns până la turneul final, dar nu e nimic sigur", a declarat Iordănescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite