Adevărul Live despre Campionatul Mondial: organizare, proteste, tehnologia Goal Line şi favoritele competiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascota Campionatului Mondial din Brazilia FOTO AFP
Mascota Campionatului Mondial din Brazilia FOTO AFP

Jurnaliştii „Adevărul“ Iulian Anghel, Ştefan Alexandru şi Mihai Molnar au discutat despre startul Campionatului Mondial din Brazilia. Joi, începând cu ora 21.00, va avea loc festivitatea de deschidere a Campionatului Mondial, iar la 23.00 este programat primul meci, Brazilia-Croaţia, la Sao Paulo. „Adevărul“ te informează în timp util de la faţa locului despre competiţie, prin corespondentul special Amir Kiarash, aflat în Brazilia.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live


Citeşte toate ştirile de pe adevarul.ro despre CM 2014 

Iulian Anghel: „E greu de spus la momentul actual dacă în Brazilia e mai bine decât în Africa de Sud (n.r. organizatoarea Campionatului Mondial din 2010), trebuie să înceapă competiţia, să se termine, să vedem urmările. Cert e că Brazilia, care este o ţară cu un boom economic foarte mare, însă cu o mare parte din populaţie săracă, a investit foarte mulţi bani în această Cupă Mondială. Oamenii care sunt nemulţumiţi de veniturile pe care le au nu sunt de acord şi nu au fost de la început cu organizarea acestui eveniment, însă pe linie politică Brazilia a făcut foarte multe eforturi şi a susţinut organizarea şi investiţiile în stadioane, aeroporturi, drumuri. 

Cred că este Cupa Mondială cu cele mai multe probleme, nici până acum, cu câteva ore înainte de a începe competiţia, nu ştim cu exacitate dacă s-au terminat problemele sau nu la toate arenele. Din punct de vedere al criticilor sunt foarte multe de spus. E greu de spus acum ce va fi după Cupa Mondială. De obicei, investiţiile se văd în timp. Brazilia va găzdui Jocurile Olimpice de la Rio (n.r. în 2016), iar în acest pachet cei care care conduc ţara.
Va fi o luptă interesantă, eu aş vedea patru formaţii favorite: Brazilia, Argentina, Germania şi Spania“.

Brazilia a cheltuit sume uriaşe pentru organizarea Cupei Mondiale

Mihai Molnar: „O dată la patru ani, de fiecare dată unde se ţine competiţia, cresc costurile şi e aceeaşi problemă: la marile turnee finale şi la olimpiade sunt aceleaşi chestii. Marile probleme ale Braziliei au fost că o mare parte din bani, la început, când a fost entuziasmul general o dată cu atribuirea Cupei Mondiale Braziliei, s-a spus că o mare parte din bani vor veni din parteneriate, sponsori, zona privată, în schimb s-au pompat sume uriaşe din zona publică, în loc să fie aceşti bani canalizaţi înspre sănătate. Cred că mondialul va fi câştigat de Brazilia şi de Argentina, cred că se va păstra statistica potrivit căreia nicio echipă europeană nu a câştigat niciodată în America de Sud, pentru că e vorba de adaptare, chiar dacă s-au dus din timp, sunt foarte multe probleme, precum distanţele uriaşe, climă, temperatură diferită. Pentru Brazilia, mondialul e o sabie cu două tăişuri: ai elanul, susţinerea publicului, dar ai şi presiunea faptului că bookmakerii te dau favorită. Pe de altă parte, Argentina nu e principala favorită, joacă pe terenul rivalei şi ai o motivaţie în plus“.

Tehnologie pe linia porţii la Cupa Mondială: 14 camere de mare viteză vor urmări fazele

Alexandru Ştefan: „În Brazilia, pentru prima dată se va folosi tehnologia goal-line, cu alte cuvinte nu vom mai avea parte de goluri fantomă, cel mai cunoscut fiind cel din 1966, finala Anglia - Germania (n.r. câştigată de englezi)“.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Începe şi Cupa Mondială de stat în trafic. La Sao Paolo se circulă infernal, iar brazilienii se tem pentru fanii englezi

INFOGRAFIE Meciurile Campionatului Mondial: programul, televizările şi alte date importante despre turneul final

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite