Statisticianul care a prevăzut că Barack Obama va fi reales preşedintele SUA în 2012 a indicat cine va câştiga Campionatul Mondial din Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campionatul Mondial din Brazilia debutează pe 12 iunie FOTO Reuters
Campionatul Mondial din Brazilia debutează pe 12 iunie FOTO Reuters

Nate Silver, statistician american cunoscut şi pentru faptul că a susţinut că Barack Obama va fi reales în funcţia de preşedinte SUA în 2012, a menţionat acum cine crede că va fi campioană mondială în fotbal.

Citeşte toate ştirile de pe adevarul.ro despre CM 2014 

Nate Silver nu se opreşte la predicţiile din politică şi îşi încearcă flerul şi în sport, mai exact în baseball şi fotbal. Americanul mizează pe forţa Braziliei pentru câştigarea Cupei Mondiale, adică ţara organizatoare a competiţiei. Totuşi, părerea lui Nate Silver nu este tocmai o revelaţie, având în vedere că majoritatea specialiştilor o indică pe Brazilia drept viitoare campioană la nivel global. Pe lista preferatelor pentru câştigarea competiţiei mai sunt Argentina, Germania şi Spania.

Topul celor mai scumpe naţionale de la Cupa Mondială

Statisticianul este de părere că şansele ca Brazilia să cucerească anul acesta Cupa Mondială sunt mult mai mari decât cred oamenii. „În Campionatele Mondiale după anul 1950, echipele din America de Sud au câştigat de 39 de ori, au remizat de 15 ori şi au pierdut de 21 în meciurile directe cu formaţii din Europa“, a comentat acesta. Potrivit afirmaţiilor lui Nate Silver, Brazilia are 56% şanse să ajungă în ultimul act al competiţiei şi 45% să îl câştige. 
În 2010, o caracatiţă pe nume Paul prezicea -corect- că Spania va câştiga trofeul mondial. Între timp, cefalopodul a murit, astfel încât chinezii se bazează acum pe intuiţia unor urşi panda, care vor avea de ales între coşuri de mâncare pentru a indica victoria, înfrângerea sau remiza în faza grupelor, iar în cazul meciurilor cu eliminare directă, este de aşteptat ca urşii panda să urce în copacul pe care va fi arborat steagul naţional al echipei câştigătoare.

Ştiri pe aceeaşi temă:

ANALIZĂ Cei mai mulţi tehnicieni de la turneul final sunt trecuţi de 50 de ani. Vezi care este veteranul turneului final

Greva de la metroul din Sao Paulo ameninţă startul Mondialului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite