Adevărul despre relaţia dintre Nadia şi Nicu Ceauşescu. „Îi făcea mereu cadouri: parfumuri, lanţuri, casetofoane”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicu Ceauşescu
Nicu Ceauşescu

În jurul relaţiei dintre gimnasta Nadia Comăneci şi „Prinţişorul” Nicu Ceauşescu s-au ţesut multe legende, atât în presa din ţară, cât şi în ziarele din străinătate.

,,La Universiada din 1981, în sală, era prezent şi Nicu Ceauşescu, acesta urmărind-o intens pe Nadia în acea perioadă. La un moment dat, am fost anunţat pentru a merge să fac premierea: secretarul general Nicolae Vieru. Imediat, Nicuşor a sărit ca ars: În ţara asta există un singur secretar general. De altfel, imediat mi s-a schimbat titulatura, astfel că secretarul general a devenit secretar federal. După Universiadă, Nicu le invita mereu pe Nadia, pe Anca Grigoraş, la restaurant. De ziua Nadiei îi făcea mereu cadouri: parfumuri, lanţuri, casetofoane. Nadia era invitată mereu la petrecerile organizate de el. De altfel, după ce s-a retras din gimnastică, Nicu a angajat-o coregraf la ansamblul UTC. Din câte ştiu însă din vremea aceea, Nadiei îi era teamă de relaţiile cu familia Ceauşescu, de aceea evita multe dintre întâlnirile cu Nicu’’, a povestit Nicolae Vieru, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, în cartea sa. 

Despre relaţia cu fiul lui Nicolae Ceauşescu a vorbit şi Nadia, într-un documentar franţuzesc, „Gimnasta şi dictatorul”, ieşit pe piaţă chiar în 2016. „Au apărut zvonuri legate de noi pentru că eram văzuţi la aceleaşi petreceri. În anii '80, Elena devenise mai puternică decât soţul ei. Nu a fost nevoie să am o confruntare cu ea, pentru că nu am avut o relaţie cu Nicu. Nu mai eram printre favoriţii familiei Ceauşescu. Nu mai aveam niciun viitor profesional. Luptam lună de lună ca să am ce mânca. Am realizat că sunt într-un impas”, a spus fosta mare campioană. 

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite