ACS Poli - Petrolul 0-1: debut catastrofal pentru Grigoraş. După câte zile au câştigat ploieştenii. Toate reacţiile

0
0
Petre Grigoraş
Petre Grigoraş

Derby-ul play-out-ului a avut o desfăşurare nebună. Gazdele au avut ocaziile, însă oaspeţii au marcat la singura lor şansă cu adevărat mare.

După ce a întrerupt seria celor opt înfrângeri consecutive în campionat, Petrolul a mai reuşit o lovitură: a învins în Liga I după 123 de zile.

Prahovenii câştigaseră ultima dată la 27 noiembrie, atunci când au trecut de CFR Cluj pe teren propriu, scor 1-0. A fost nevoie de instalarea lui Jerry Gane pe banca tehnică pentru ca formaţia prahoveană să ia patru puncte din două jocuri consecutive.

Marţi, la Timişoara, duelul ultimelor două clasate din play-out a fost câştigat de Petrolul care a punctat la singura ei mare ocazie de gol, prin Astafei (24). De aici până la final, gazdele au atacat, au avut mai multe şanse de a egala, însă debutul lui Petre Grigoraş la ACS Poli s-a încheiat cu o înfrângere.

Petrolul rămâne pe ultimul loc cu opt puncte, fiind la opt puncte de poziţia a 6-a, care duce la barajul de salvare, şi la acelaşi număr de puncte de locul 5, care asigură rămânerea în Liga I. ACS Poli, penultima clasată, are 15 puncte şi e la un punct de baraj şi un punct de salvare fără play-off.

Ce au spus cei doi antrenori la Digi Sport?

Petre Grigoraş (antrenor ACS Poli): „Din păcate, fotbalul nu se joacă pe ocazii, ci pe goluri. N-am făcut un joc strălucit, dar s-a vrut. În prima repriză, la 0-0, am avut câteva oportunităţi bune. Cred că ei au marcat la singura lor ocazie din tot meciul. N-am ce să le reproşez jucătorilor, sunt venit de 2-3 zile şi era greu să schimb ceva. Mi-am dorit să încep cu o victorie, dar asta a fost, îmi pare foarte rău. Matematic, mai sunt şanse şi nu vom ceda sub nicio formă. Ştiam unde vin şi am zis să fiu curajos, n-am de ce să regret că am luat această decizie“.

Jerry Gane (antrenor Petrolul): „E prima victorie după foarte mult timp, iar băieţii merită felicitaţi pentru dăruirea de astăzi. Acel punct de la Cluj a însemnat mult. Am spus că a însemnat un punct pentru moral şi cred că această victorie vine într-un moment important. Cu siguranţă, ne vom mobiliza mai bine pentru următorul meci şi vom încerca să salvăm acest final de campionat. Avem nevoie doar de victorii, altfel nu. Un punct nu ne ajută cu nimic. Ne-a ajutat la Cluj, pentru moral, după o perioadă grea de aşteptare, astăzi am reuşit să luăm trei şi trebuie să mergem pe linia asta. Am reuşit să înscriem la una dintre puţinele ocazii pe care le-am avut, iar în a doua repriză am vorbit să ne apăram foarte bine, să avem o echipă scurtă şi să încercăm pe contraatac, pentru că ştiam că Timişoara va pune presiune. Eu cred că după această victorie o să arătăm mai bine la următorul meci acasă. În fotbal trebuie să ai parte şi de puţin noroc, pentru că altfel nu reuşeşti. Ei au avut câteva situaţii, am scăpat de ele şi sper în continuare că o să avem şi mai mult noroc. Dar trebuie să arătăm şi mai bine la următorul meci acasă“.

Mai multe - Sport

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite