AC Milan l-a dat afară oficial pe Stefano Pioli și s-a înțeles cu noul antrenor

0
Publicat:

AC Milan a anunțat astăzi despărțirea de Stefano Pioli, antrenorul care îi preluase pe "diavoli" în 2019 și care a reușit aducă titlul pe San Siro în 2022. În acest sezon a terminat pe locul 2, în spatele rivalei Inter.

Stefano Pioli pleacă după 4 sezoane petrecute la AC Milan. Foto Facebook
Stefano Pioli pleacă după 4 sezoane petrecute la AC Milan. Foto Facebook

Stefano Pioli, care a antrenat-o pe Milan în 239 de meciuri, ar putea prelua rapid o altă echipă din Italia, pe Napoli. Potrivit presei din peninsulă, acesta a purtat câteva discuții cu Aurelio de Laurentis, patronul grupării de sub Vezuviu, cel care caută un antrenor de top pentru a se putea bate din nou la titlu.

"AC Milan îi mulțumește din suflet lui Stefano Pioli și întregului său staff pentru că a condus echipa în ultimii cinci ani, asigurând un titlu de neuitat în Serie A și restabilind prezența constantă a lui AC Milan în competiția europeană de top.

Paulo Fonseca, noul antrenor de la AC Milan

Profesionalismul și simțul uman al lui Stefano au contribuit în mod semnificativ la creșterea echipei, întruchipând valorile fundamentale ale clubului încă din prima zi", au transmis azi oficial cei de la AC Milan. După ce a ratat obiectivele sezonului, Pioli fusese deja anunțat că nu va mai continua ca antrenor al rossonerilor și din sezonul viitor. Acesta va primi o sumă de compensare pentru un an pe care îl mai avea în contract.

Conducerea milanezilor este foarte aproape să semneze cu Paulo Fonseca, actualul antrenor de la Lille. Tehnicianul portughez își va încheia contractul cu formația franceză la finalul lunii iunie, iar acesta ar fi acceptat deja oferta lui AC Milan, pe trei sezoane, cu un salariu de 3 milioane de euro pe an, conform calciomercato.com.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite