A luat medalie la Olimpiadă după ce şi-a rupt 17 oase şi splina, a avut afecţiuni pulmonare şi zgârieturi pe inimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Snowboarderul canadian Mark McMorris a câştigat medalia de bronz la distanţă de 11 luni după ce a stat în comă în urma unui accident foarte grav

El a povestit cumplitul accident, care era să-i fie fatal.  “Am sărit, am realizat că fac o mare greşeală la decolare, zăpada era foarte afânată, marginea plăcii mi-a rămas înţepenită în zăpadă. Am alunecat mult în stânga şi m-am trezit într-un copac. Ce a urmat, nu a fost tocmai bine. Mi-am rupt 17 oase, am avut splina ruptă, un plămân afectat, nişte zgârieturi pe inimă. A fost foarte complicat. Sunt norocos că sunt în viaţă. Nici nu am ştiut că unul dintre plămâni este afectat sau că am splina ruptă. Simţeam doar că spatele mă doare foarte tare. A fost rău de tot! Imediat ce m-au scos din comă, le-am cerut o bucată de hârtie şi un creion. Suferisem şi o operaţie de mandibulă, deci nu puteam vorbi. I-am întrebat pe medici dacă pot să merg la Olimpiadă", a povestit el pentru Eurosport.

Canadianul se declară acum cel mai fericit din lume:" E un sentiment plăcut să poţi lua parte la Jocurile Olimpice şi să ai două şanse la medalie. Asta îşi doresc tinerii. Nu cred că sunt foarte fericiţi să urmărească bob sau skeleton sau oricare din probele astea; unele sunt chiar plictisitoare. Oamenii prind energie când se uită la snowboard şi îmi dau seama de ce CIO vrea aceste probe. Pentru că sunt interesante, sunt dinamice, sunt potrivite pentru tineri. Aşa că aş fi foarte foarte fericit dacă aş pleca de aici cu două medalii"


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite