A jucat pentru Franţa, acum va evolua pentru Haiti. Un fotbalist din Liga I a schimbat naţionala, convins de un coleg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mustivar (centru) e un idol la Ploieşti
Mustivar (centru) e un idol la Ploieşti

Un fotbalist din LIga I a decis să îmbrece tricoul altei reprezentative, renunţând la naţionala penrtru care evoluase deja.

Cel în culpă este căpitanul Petrolului Sony Mustivar. Mijlocaşul de 24 de ani este născut şi crescut în Franţa şi a evoluat la naţionala Under 20 a "cocoşilor galici". Toată lumea ştia despre el că se trage din Insulele Capului Verde, dar surpriză, conducerea Petrolului a primit o telegramă de convocare pentru el la naţionala statului Haiti. Acolo joacă şi colegul său Jean Sony Alcenat, care este printre cei mai buni fotbalişti ai naţionalei din Caraibe, şi care l-a recomandat şi pe Mustivar selecţionerului său. 

Haitienii i-au găsit acestuia o rudă mai îndepărtată cu naţionalitate şi l-au naturalizat imediat, ajutându-se şi de faptul că FIFA permite acum unui fotbalist să-şi schimbe naţionala, dacă nu a evoluat pentru echipa mare a ţării respective. Cum Mustivar jucase doar la under 20 pentru Franţa, el a putut fi convocat la prima reprezentativă a statului Hait, unde poate debuta vineri, contra echipei Coreei de Sud. Pentru acest meci n-a fost convocat însă Alcenat, adică fotbalistul care-l recomandase pe Mustivar. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite