Adolescenţii care nu dorm suficient devin depresivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care îşi amână somnul până după miezul nopţii sunt mai predispuşi să devină depresivi şi să capete gânduri suicidale, scrie BBC News citând un studiu realizat de Centrul Medical al Universităţii Columbia din New York. 

Potrivit sursei citate, tineri cu vârste între 12 şi 18 ani care se duc la culcare înainte de ora 22.00 au cu 24% mai puţine şanse să devină depresivi.

De asemenea, riscul de a născoci gânduri suicidale este direct proporţional cu numărul de ore dormite. Cei care dorm mai puţin de opt ore pe zi au cu 71% mai multe şanse să se aleagă cu ceva gânduri negre faţă de adolescenţii care şi-au făcut o regulă de a dormi cel puţin opt ore.

Cercetătorii americani au întocmit studiul după ce au analizat datele de la 15.500 de adolescenţi, informaţii colectate în anii '90.

Fetele dezvoltă mai uşor gânduri suicidale decât băieţii. De asemenea, adolescenţii care au o părere proastă despre propria persoană sau care au relaţii dificile cu părinţii, sunt mai predispuşi la sinucidere.

Adolescenţii care au participat la studiu dorm în medie şapte ore şi 53 de minute, cu mult sub minimum de nouă ore cât este recomandat pentru acea vârstă.

"Un somn adecvat este o măsură preventivă împotriva depresiei, şi un tratament împotriva acestei boli care afectează o mulţime de tineri", a declarat doctorul James Gangwisch, coordonatorul studiului. 

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite