Woody Allen consideră acuzaţiile de abuz sexual „neadevărate şi ruşinoase“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Woody Allen a răspuns, prin intermediul avocatului său, la acuzaţiile de abuz sexual ce i-au fost aduse de către fiica adoptivă, Dylan Farrow, printr-o scrisoare deschisă, după cum informează „The Huffington Post“.

După ce Dylan Farrow a trimis o scrisoare publicaţiei „New York Times“ în care dezvăluia cum apreciatul regizor Woody Allen o agresa sexual în mod constant, avocatul acestuia a lansat o declaraţie oficială prin care susţine că vina o poartă fosta soţie a cineastului, actriţa Mia Farrow.

„Este de-a dreptul tragic că după 20 de ani reapare o poveste, proiectată de un om răzbunător (referire la fosta soţie a regizorului, Mia Farrow, n.r.), care a fost complet verificată şi respinsă de către autorităţile competente“, a declarat avocatul Elkan Abramowitz. 

„Vinovat de trauma suferită de Dylan nu este nici Woody Allen, nici Dylan Farrow“, a mai adăugat avocatul. Potrivit acestuia, Allen va răspunde în mod personal „foarte curând“, după ce „a citit ziarul şi a constatat că cele scrise sunt neadevărate şi ruşinoase“.

Acest răspuns vine în contextul în care Dylan Farrow a stârnit noi controverse în jurul regizorului, după ce a trimis către presă o scrisoare deschisă prin care mărturisea că regizorul a abuzat-o sexual pe când avea doar şapte ani. Scrisoarea, publicată pentru prima dată în „New York Times“, conţine explicaţii amănunţite ale abuzurilor sexuale constante pe care Farrow le-a discutat şi într-un interviu publicat anul trecut în revista „Vanity Fair“.

Acuzaţiile de molestare au fost lansate în urmă cu 20 de ani, când Allen se lupta cu Mia Farrow pentru custodia copiilor. Chiar dacă regizorul nu a fost găsit vinovat, acuzaţiile i-au prejudiciat imaginea. Jurnalistul Scott Feinberg, de la „The Hollywood Reporter“, consideră că prin aceste declaraţii Dylan Farrow încearcă să-i saboteze lui Allen şansele de a câştiga la gala Oscar din 2 martie, când filmul „Blue Jasmine“ pe care l-a regizat are trei nominalizări. 

De altfel, tânăra s-a adresat direct celei ce poate câştiga trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal. „Ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost copilul tău, Cate Blanchett?“, a scris ea.  

Recent, Mia şi Ronan Farrow (considerat singurul copil biologic al cuplului Mia Farrow - Woody Allen, n.r.) l-au atacat din nou pe Allen, după ce acesta a fost recompensat cu premiul Cecille B. Demille, pentru întreaga activitate, de la gala Globul de Aur din 12 ianuarie. 

Citiţi scrisoare integral: 

SCRISOARE Fiica adoptivă a lui Woody Allen povesteşte cum regizorul o abuza sexual când avea 7 ani: „Nu-mi plăcea când îşi punea capul în poala mea goală“

Dylan Farrow şi-a descris perioada copilăriei când tatăl ei adoptiv, Woody Allen, o agresa sexual în mod constant în podul casei, fără ca mama ei, Mia Farrow, să bănuiască. Cu toate că scandalul a mai ieşit la iveală în 1992, când Allen a fost scutit de pedeapsă, acum, femeia a dezvăluit pentru prima oară în public secretul din spatele regizorului multipremiat.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite