Wentworth Miller, starul din serial „Prison Break”: Toamna aceasta marchează 1 an de când am primit diagnosticul meu informal de autism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Wentworth Miller
Foto: Facebook Wentworth Miller

Actorul şi scenaristul Wentworth Miller, 49 de ani, celebru pentru rolul principal pe care l-a interpretat în serialul "Prison Break", a dezvăluit duminică pe pagina sa de Instagram că în toamna lui 2020 a fost diagnosticat cu autism, informează Daily Mail.

În mesajul împărţăşit milioanelor de fani, actorul a mărturisit că pandemia de COVID i-a adus „cadouri neaşteptate”, la fel ca multe altele pe care viaţa i le-a oferit până acum. 

„Toamna aceasta marchează 1 an de când am primit diagnosticul meu informal de autism. Precedat de un autodiagnostic. Urmat de un diagnostic formal”, a scris duminică actorul pe Instagram, notează Libertatea.ro.

”A fost un proces lung, defectuos, care avea nevoie de actualizare. Sunt un bărbat de vârstă mijlocie. Nu un copil de 5 ani. Şi recunosc că accesul la un diagnostic este un privilegiu de care mulţi nu se bucură”, a mai scris Wentworth. 

Wentworth a adăugat că diagnosticul formal a fost „un şoc, dar nu l-a surprins”, deoarece a avut şi el o bănuială cu privire la afecţiunea pe care medicii i-au confirmat-o. „Există o naraţiune culturală acum familiară (la care am participat) care spune: Figurile publice împărtăşesc public A, B şi C, dedică platforma lui D, E şi F. Bine pentru ei. Şi nu este neapărat ceea ce se va întâmpla aici. Nu ştiu suficiente despre autism. (Sunt multe de ştiut.) În prezent, munca mea pare să-mi evolueze capacitatea de înţelegere. 

Reexaminând 5 decenii de experienţă trăită printr-un nou obiectiv. Va dura ceva timp. Între timp, nu vreau să risc să devin dintr-o dată o voce puternică şi prost informată în cameră. Comunitatea #autistică a fost istoric discutată. Nu doresc să fac mai mult rău. Numai pentru a ridica mâna, spuneţi: Sunt aici. Am fost (fără să-mi dau seama)”, a scris actorul. 

        View this post on Instagram                       A post shared by Wentworth Miller (@wentworthmiller)

În august 2013, Wentworth Miller a dezvăluit că este gay într-o scrisoare deschisă, în care a refuzat totodată invitaţia de a participa la Festivalul Internaţional de Film de la Sankt Petersburg, în calitate de invitat de onoare, din cauza problemelor legate de drepturile omului din ţară. 

Iar o lună mai târziua a declarat în cadrul unei gale umanitare pentru Drepturile Omului, că în trecut a încercat să se sinucidă de mai multe ori, prima oară când avea doar 15 ani.

  

Autismul este o tulburare de dezvoltare caracterizată prin dificultăţi de comunicare şi interacţiune socială, precum şi prin comportamente repetitive. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite