VIDEO Rihanna împlineşte astăzi 26 de ani. Campioana scandalurilor legate de sex, droguri şi clipuri controversate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţă, actriţă şi fashion icon, la 26 de ani, Rihanna se poate lăuda cu statutul de superstar obţinut datorită muzicii, dar mai ales datorită imaginii de sex-simbol pe care a promovat-o în clipuri şi pictoriale.

Adorată, criticată, ascultată sau evitată, Rihanna refuză să treacă neobservată. Idol al generaţiei actuale, diva ce-şi schimbă culoarea şi lungimea părului la câteva zile e în vizorul public indiferent că se dezbracă pe o plajă însorită ori pe Instagram, se desparte de Chris Brown, dă petreceri înecate în alcool sau fumează un trabuc. Riri, după cum e poreclită, are o carieră internaţională ce cuprinde concerte cu milioane de fani, zeci de hituri şi multiple statui Grammy, Billboard şi MTV. Solista ce întârzie la spectacole, dar se revanşează dansând erotic pentru fani, s-a remarcat în ultimii ani prin câteva videoclipuri de colecţie, în care-i analizăm evoluţia din ultimii ani.

„Este o neruşinată apologie a lesbianismului“, a zis un consilier al partidului conservator din Bogota despre cel mai recent clip al solistei, „Can't Remember to Forget You“, cu Shakira. Vizionat de milioane de ori pe YouTube, filmuleţul în care interpreta barbadiană şi artista columbiană promit că ar face „orice pentru acel băiat“ a fost criticat pentru că oferă un exemplu negativ tinerei generaţii, promovând valorile negative.

Problemele apar la scurt timp după ce un alt clip viral a arătat-o în ipostaza de stripteuză milionară. „Dansul lui Miley Cyrus de la MTV VMA pare o joacă de copil pe lângă noul videoclip scandalos al Rihannei“, a notat revista „Rolling Stone“ despre imaginile în care Rihanna, îmbrăcată sumar şi strălucitor, se mişcă lasciv pe un tron, în timp ce colegele sale dansează la bară.

Unul dintre hiturile incontestabile, „We Found Love“, cu DJ-ul Calvin Harris, a beneficiat de un clip în care cântăreaţa trece prin stări contradictorii, de la exuberanţă, la deznădejde, trăind dragostea găsită într-un loc „fără speranţă“. Fie că fură din magazine, dansează în noroi, joacă la ruletă, se iubeşte pasional cu partenerul, leşină sau fumează în exces, tânără îşi trăieşte dragostea la intensitate maximă. 

Iubirea are valenţe diferite, pe care artista le expune în „Stay“ (cu  Mikky Ekko), „Rehab“ (cu Justin Timberlake) sau în „Te Amo“, unde  îşi direcţionează afecţiunea către fotomodelul francez Laetitia Casta. 

Colaborările cu Eminem i-au arătat latura profundă, în „The Monster“ jucând rolul psihologului, iar în „The Way You Lie“, reuşind să accentueze vocal dramatismul momentelor de violenţă domestică. De altfel, Rihanna cunoştea fenomenul de când Chris Brown a agresat-o în 2009, lăsându-i faţa marcată de vânătăi şi cicatrici.

Perioada urmată de o despărţire la fel de mediatizată precum împăcarea de peste câţiva ani a inspirat-o pentru albumul „Loud“, ce include melodii cu mesaje puternice, precum „What's My Name?“ (cu Drake), „California King Bed“, „Man Down“ şi „Only Girl (in the World)“.

Unul dintre cele mai „fierbinţi“ clipuri a rămas cel pentru „S&M“, în care vedeta recunoaşte: „lanţurile şi bicele mă excită“. Acesta riscă să fie interzis fiindcă ar încălca drepturile de autor, după ce un fotograf german s-a plâns că unele scene sunt copiate din pozele ce-i aparţin lui.

Vedeta nu a ridicat semne de întrebare doar în legătură cu sexualitatea ei, ci şi în ceea ce priveşte consumul de substanţe ce-i înveselesc petrecerile. Băuturile fine şi ţigările cu marijuana apar frecvent în fotografiile postate în reţelele de socializare, unde ea-şi dezvăluie stilul de viaţă antrenant, dar şi trupul sexi.

Încrezătoare în sine, Rihanna şi-a condimentat cariera cu pictoriale în care sărută şerpi ori pe Kate Moss, colecţii vestimentare şi parfumuri demne de o femeie puternică. 

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite