VIDEO Maşina cu un om putere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un inventator american anunţă că în 2011 va scoate pe piaţă o maşină care nu are nevoie nici de combustibil, nici de electricitate pentru a funcţiona. E vorba de HumanCar Imagine PS, un vehicul cu patru locuri, propulsat cu puterea braţelor.

Şoferul şi pasagerii trebuie doar să tragă cu putere de câteva ori de câte un ghidon aflat în faţa scaunului, ca şi când ar vâsli într-un caiac.

Această mişcare încarcă motorul maşinii care se deplasează cu o viteză de până la 100 de kilometri pe oră. Iar dacă nu au chef să „vâslească", pasagerii HumanCar se pot plimba în voie pentru că maşina este echipată şi cu un motor electric.

Invenţia îi aparţine lui Samuel Greenwood care spune, pe site-ul oficial al companiei care realizează vehiculul, www.humancar.com, că i-a venit ideea să creeze o maşină propulsată de om în 1968.

Traficul era complet blocat pe un mare bulevard din Silicon Valley, iar navetiştii care aşteptau în maşini, mulţi dintre ei supraponderali, respirau gaze de eşapament.

Greenwood s-a gândit că trebuie să există o altenativă. Aşa s-a născut proiectul HumanCar, dar a suferit numeroase modificări până la versiunea curentă care va fi comercializată începând cu anul viitor, potrivit informaţiilor de pe site.

Maşina costă 15.500 de dolari, iar doritorii şi-o pot rezerva pe site, pentru o taxă de 50 de dolari. Producătorii spun că au deja 150 de comenzi. Fiul inventatorului, Chuck, a declarat pentru autoblog.com că vor lansa în curând şi un model sedan. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite