Un îndrăgit actor din Game of Thrones, criticat pentru o glumă despre „violarea femeilor frumoase“ din serial VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jason Momoa, actorul care l-a interpretat pe Khal Drogo în „Urzeala Tronurilor/Game of Thrones“, a prezentat scuze în mod public pentru o glumă deplasată pe care a făcut-o în urmă cu câţiva ani legată de violurile din serial.

De când acuzaţiile de hărţuire sexuală şi viol îndreptate împotriva producătorului american Harvey Weinstein au luat cu asalt Hollywood-ul şi tot mai multe femei îşi fac zi de zi curaj să vorbească despre experienţele lor neplăcute în industria cinematografică, nicio greşeală a vedetelor nu mai scapă netaxată.

Jason Momoa s-a trezit şi el în mijlocul criticilor, pentru un comentariu inadecvat făcut în urmă cu şase ani, în cadrul unei conferinţe Comic Con din California, surprins într-un clip care a apărut recent în mediul online şi s-a răspândit cu rapiditate printre internauţi, arată The Independent.

În videoclipul făcut în 2011, Momoa poate fi auzit cum mărturiseşte de ce îi plac filmele SF şi fantasy, gen în care se încadrează şi Game of Thrones: „Există atât de multe lucruri pe care le poţi face, cum ar fi să-i smulgi cuiva limba din gât şi să scapi nepedepsit sau să violezi o femeie frumoasă, ştiţi voi! (referire la o scenă în care personajul său o violează pe Daenerys Targaryen, jucată de Emilia Clarke - n.red.).“

În filmare se poate vedea şi cum ceilalţi actori din serial, aflaţi la conferinţă, printre care Kit Harington, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau şi Lena Headey se simt stânjeniţi de declaraţiile colegului lor. De asemenea, se poate auzi cum cei prezenţi în sală izbucnesc în hohote de râs. Imediat, Momoa spune „Următoarea întrebare?“ şi îşi acoperă ruşinat faţa cu jacheta.

jason momoa urzeala tronurilor foto outnow.ch

Khal Drogo, personajul interpretat de Jason Momoa în Game of Thrones

Comentariul său de la acea vreme nu mai stârneşte, însă, zâmbete în prezent, date fiind evenimentele recente de la Hollywood, iar numeroşi utilizatori ai platformei Twitter au condamnat gluma actorului.

„Toată lumea râde după gluma lui Jason Momoa, asta înseamnă cultura violului. Râsul celor prezenţi reprezintă motivul pentru care victimele nu au curajul să mărturisească“, a spus un utilizator.

Jason Momoa a reacţionat printr-o postare pe Instagram în care şi-a cerut scuze pentru declaraţiile din trecut şi spune că se simte dezamăgit de propria persoană: „M-am trezit în Australia cu reacţiile justificate ale multor oameni la o glumă de prost gust pe care am făcut-o cu ani în urmă şi pentru care îmi pare rău. Sunt încă foarte dezamăgit de mine pentru insensibilitatea remarcilor din acea zi. Ştiu că scuzele mele sincere nu vor şterge acele cuvinte dureroase. Violul şi hărţuirea sexuală pot afecta pe oricine şi am văzut în mod direct consecinţele lor dureroase în rândul membrilor propriei familii şi prietenilor.“

   

image
VedetePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite