Harvey Weinstein a fost expulzat din comisia pentru Oscar din cauza acuzaţiilor de hărţuire sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harvey Weinstein FOTO Getty Images
Harvey Weinstein FOTO Getty Images

Organizaţia din spatele premiilor Oscar a votat să-l expulzeze pe Harvey Weinstein în urma numeroaselor acuzaţii de hărţuire sexuală îndreptate către producătorul de film, relatează BBC.

Academia a declarat că consiliul său a „votat cu mult peste majoritatea necesară” pentru a-l expulza pe Weinstein. Printre membrii acestia se află şi nume cunoscute de la Hollywood, precum Tom Hanks sau Whoopi Goldberg.

În total, filmele lui Weinstein au primit peste 300 de nominalizări la Oscar, dintre care a câştigat 81.

Într-o declaraţie de presă, Academia a precizat că a votat să-l expulzeze pe producător „nu doar pentru a ne separa de cineva care nu merită respectul colegilor săi, ci şi pentru că am vrut să dăm un mesaj că era de ignoranţă intenţionată şi complicitate ruşinoasă în comportamentele de acest gen la locul de muncă care aveau loc în industria noastră, s-au încheiat”.

În urma întâlnirii de urgenţă a Academiei, producătorul a primit o avalanşă de acuze de hărţuire sexuală de la mai multe actriţe, printre care Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow sau Rose McGowan, aceasta din urmă mărturisind că Weinstein a violat-o într-o cameră de hotel.

În prezent, forţele de poliţie din Statele Unite şi din Marea Britanie investighează acuzele.

Weinstein, în vârstă de 65 de ani, şi-a cerut scuze pentru anumite aspecte ale comportamentului său, dar a insistat că toate contactele sexuale pe care le-a avut au fost consesuale şi a negat acuzaţiile de hărţuire sexuală,  viol şi agresiune.

Expulzarea acestuia vine şi după ce Bob Weinstein a declarat pentru o publicaţie americană că fratele său „bolnav şi depravat” ar trebui „să fie dat afară” de la Academie.

Regizorul Woodu Allen a precizat că scandalul este „foarte trist pentru toţi cei implicaţi” şi că „nu există niciun învingător în toată povestea asta”.

Expulzarea lui Weinstein înseamnă că de acum, acesta nu va mai putea vota pentru nominalizări sau câştigători ai premiului Oscar.

Deşi mişcarea Academiei a fost lăudată, au existat voci care sunt de părere că aceasta ar trebui să ia aceeaşi decizie şi în alte cazuri, cum ar fi Bill Cosby sau Roman Polanski.

Aceasta este a doua oară când Academia ia o astfel de decizie. Prima oară a făcut-o în 2004, când l-a expulzat pe actorul Carmine Caridi, după ce s-a descoperit că acesta a trimis unui prieten mai multe videoclipuri confidenţiale, care în cele din urmă au ajuns în mediul online.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite