Top-modelul brazilian Adriana Lima a plâns la ceremonia de aprindere a torţei olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Top-modelul brazilian Adriana Lima (35 de ani) a vărsat câteva lacrimi de mândrie în momentul în care a avut onoarea de a aprinde torţa olimpică, în cadrul unei ceremonii oficiale, ce a avut loc în noaptea de joi spre vineri, în Praça Mauá, o piaţă celebră din centrul oraşului Rio de Janeiro, informează site-ul contactmusic.com, citat de News.ro.

Adriana Lima, recunoscătoare că a purtat torţa olimpică 

Vedeta braziliană, unul dintre „îngerii“ casei de modă Victoria's Secret, a participat la acest eveniment organizat pe Bulevardul Olimpic din Rio de Janeiro, înainte ca torţa să fie dusă la statuia Hristos Mântuitorul de pe Muntele Corcovado din Rio de Janeiro.

„Sunt recunoscătoare pentru această onoare incredibilă care mi-a fost făcută şi pentru faptul că am purtat torţa olimpică a Jocurilor Olimpice de la Rio în ţara mea natală, Brazilia“, a scris Adriana Lima, pe Twitter.

Aceeaşi torţă a fost utilizată pentru a aprinde flacăra olimpică în timpul ceremoniei de deschidere Jocurilor Olimpice, pe stadionul Maracana, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

La ceremonia de deschidere au participat numeroase vedete din Brazilia, inclusiv cântăreţii Caetano Veloso şi Gilberto Gil, dar şi super-modelul Gisele Bundchen, care a revenit asupra deciziei sale de a renunţa la prezentările de modă şi a defilat pentru ultima dată în cariera ei de model profesionist, pe stadionul Marcana. 

Ea a defilat în acordurile piesei „Garota de Ipanema“ a lui Tom Jobim, cântată de nepotul acestuia, Daniel. La capătul „podiumului“ pe care a defilat Gisele s-a aflat o imagine imensă a lui Tom Jobim. Trena ţinutei modelului a lăsat în urmă contururile unor lucrări celebre ale arhitectului Oscar Niemeyer. 

Pele nu a mai venit la ceremonia de deschidere 

De la ceremonie a lipsit însă celebrul fotbalist brazilian Pele, din motive de sănătate. Pele, care ar fi trebuit să fie protagonistul unui moment special al ceremoniei, aprinderea vasului olimpic pe stadionul Maracana, a fost înlocuit de fostul maratonist Vanderlei de Lima.

Pele, în vârstă de 75 de ani, şi-a explicat absenţa prin intermediul unei declaraţii de presă. „Doar Dumnezeu este mai important decât sănâtatea mea. În viaţa mea, am avut parte de fracturi, operaţii, durere, internări în spitale, victorii şi înfrângeri. Însă i-am respectat întotdeauna pe cei care mă admiră. În calitatea mea de brazilian, îi cer lui Dumnezeu să îi binecuvânteze pe toţi participanţii la acest eveniment“, a spus marele fotbalist brazilian.

Adriana Lima este unul dintre cele mai apreciate top-modele din lume şi are o avere ce a fost estimată la 65 de milioane de dolari.

Brazilienii au prezentat întregii lumi o lecţie de istorie şi de ecologie pe legendarul stadion Maracana la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, un spectacol plin de culoare desfăşurat sub semnul protejării naturii. Toţi sportivii participanţi la competiţie au primit câte o sămânţă pe care să o planteze.

Primii dintre sportivii care au defilat pe stadionul Maracana au fost grecii, reprezentanţii ţării unde s-a organizat în antichitate prima ediţie a Jocurilor Olimpice, iar ultimii au fost brazilienii, gazdele competiţiei.

România a fost a 157-a delegaţie şi a avut-o portdrapel pe gimnasta Cătălina Ponor.

Peste 10.500 de sportivi de la 205 Comitete Olimpice Naţionale vor participa la probele sportive de la Rio. Echipa Olimpică a României cuprinde 97 de sportivi, concurând în 15 sporturi: atletism, box, canotaj, ciclism, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, haltere, handbal, înot, judo, lupte, scrimă, tenis, tenis de masă, tir sportiv.

Jocurile Olimpice se desfăşoară între 5 şi 21 august, în 32 de spaţii şi arene din Rio de Janeiro, plus alte cinci oraşe care vor găzdui partidele de fotbal: Belo Horizonte, Brasília, Manaus, Salvador şi São Paulo. 

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite