Solistul trupei Taxi, replică în versuri pentru cei care nu poartă mască: Nu-s toţi deştepţi ca tine, ţara e plină de proşti ca mine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Solistul trupei Taxi, Dan Teodorescu (55 de ani), le-a dedicat o poezie tuturor celor care nu vor să poarte mască de protecţie. Versurile cântăreţului vin după ce solistul Dan Bittman a făcut declaraţii controversate privind pandemia de COVID-19.

Dan Teodorescu le-a dedicat o poezie tuturor celor care nu vor să poarte mască de protecţie împotriva virusului SARS-CoV-2. Versurile solistului trupei Taxi vin la câteva zile după declaraţiile controversate făcute de Dan Bittman.

ERATĂ: În articolul iniţial era menţionat faptul că Dan Teodorescu făcea referire strict la cântăreţul Dan Bittman. "Dacă ar fi fost dedicată domnului Bittman, aş fi avut grijă să nu existe niciun echivoc. Când atac pe cineva o fac foarte clar, cu nume şi prenume", a transmis solistul. 

"Eşti deştept şi ştii că nu-i nicio pandemie;
Morţii sunt făcuţi din pix, la mişto, se ştie.
Dar problema e că nu-s toţi deştepţi ca tine.
Ţara e plină de proşti (foarte proşti) ca mine.
De-asta te rugăm, în cor, să porţi şi tu mască.
Ce să-i faci, atâta poate mintea noastră flască.
Dar dacă tot eşti deştept, hai, mă, fii şi bun!
Mai ales că nu e mult până la Crăciun.
Fă o faptă bună, pentru proşti, de sărbători:
Poartă mască! Îţi vom fi recunoscători.
De vei fi privit, de un alt deştept, cu silă,
Zi-i că te-a rugat un prost şi că ţi-a fost milă.
Nu-ncerca să ne explici, că e inutil;
Suntem proşti; nu merge nici direct, nici subtil.
Nu te mai certa cu noi, că te afectează.
Pân' la urmă, ştii cum e: cel deştept cedează", sunt versurile scrise de Dan Teodorescu pe pagina sa de Facebook.  

Dan Bittman, solistul trupei Holograf, a declarat că nu mai suportă să trăiască în „condiţiile degradante” care au venit odată cu creşterea numărului de infectaţi cu coronavirus, despre care cântăreţul spune că „e scos din burtă” de către autorităţi.

Prezent, miercuri, la Gândul Live, solistul trupei Holograf, Dan Bittman s-a arătat revoltat faţă de măsurile restrictive impuse de autorităţi de când a fost declarată pandemia de coronavirus. În seara aceleiaşi zile, artistul şi-a continuat tirada şi la „Sinteza zilei”, emisiunea moderată de Mihai Gâdea. Aici, acesta şi-a primit replica de la medicul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”.

În replică, medicul Adrian Streinu-Cercel spune că nu e momentul pentru astfel de discursuri dezbinatoare.

„Discursurile dezbinatoare nu îşi au rostul în acest moment. Toate sistemele sanitare din lume au clacat, nu e nimeni mai deştept sau mai prost decât celălalt. Toţi avem o pandemie şi încă doi ani de zile de aici încolo va trebui să facem faţă şi să trecem cu bine dacă vom fi uniţi”, a declarat Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.

Şi medicul psihiatru Gabriel Diaconu a intervenit în această controversă, spunând că Streinu-Cercel şi Bittman sunt precum „peticul şi sacul“.

„Motivul pentru care profesorul Cercel şi Dan Bittman sunt precum sacul şi peticul este că, printre persoanele care au minimalizat şi bagatelizat importanţa şi fatalitatea acestui virus, s-a numărat, la început, şi profesorul Cercel care a spus că este «o banală gripă». Pentru că, între noi fie vorba, în momentul în care apare un agent patogen nou, primele estimări sunt, de cele mai multe ori eronate, tocmai prin lipsa datelor concrete.”

Citeşte şi:

Călin Geambaşu, replică pentru Bittman: „Nu are nimeni ceva cu noi, românii. Ţările care au raportat victorii au fost de 2 ori în carantină“

Psihiatrul Gabriel Diaconu, despre Dan Bitman şi Streinu-Cercel: „Sunt precum sacul şi peticul“

Adrian Streinu-Cercel, răspuns tăios pentru Dan Bittman: „Nu e nimeni mai deştept sau mai prost decât celălalt!“

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite