Şeful studiourilor Amazon, acuzat de hărţuire sexuală, a demisionat din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful Amazon Studios Roy Price a demisionat din funcţie FOTO Getty Images
Şeful Amazon Studios Roy Price a demisionat din funcţie FOTO Getty Images

Şeful diviziei consacrate filmelor şi serialelor din cadrul Amazon Studios, Roy Price, a demisionat  din funcţie, după ce a fost acuzat că a hărţuit sexual o producătoare şi că a ignorat faptul că o actriţă i-a mărturisit în mai multe rânduri că a fost agresată sexual de Harvey Weinstein.

Şeful Amazon Studios Roy Price (50 de ani) a demisionat din funcţie, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală, dar şi de ignorare a faptelor producătorului Harvey Weinstein (65 de ani), deşi a fost informat în repetate rânduri de către o actriţă de la Hollywood, scrie News.ro.

Roy Price fusese plasat „în concediu“ săptămâna trecută, după ce o producătoare de televiziune îl acuzase că i-a făcut avansuri, într-un articol publicat în The Hollywood Reporter, citat de Agerpress.

Albert Cheng, COO al companiei, va asigura interimatul la Amazon Studios, companie colaboratoare a Weinstein Co.

Isa Hackett

Isa Hackett FOTO Getty Images

Astfel, Isa Hackett, producătoarea  serialului „The Man in the High Castle“, difuzat pe platforma video a Amazon, a declarat că Roy Price i-a făcut avansuri „repetate şi insistente“ în timp ce se aflau într-un taxi, în drum spre o petrecere a personalului Amazon, din luna iulie a anului  2015.

De asemenea, Price a fost acuzat de actriţa Rose McGowan, una dintre victimele lui Harvey Weinstein, că i-a ignorat mărturisirile potrivit cărora a fost agresată sexual în repetate rânduri de producător: „I-am spus şefului studiourilor amazon că am fost violată de Weinstein. I-am spus de foarte multe ori, dar îmi răspundea întotdeauna cu «Nu ai nicio dovadă». «eu sunt dovada», i-am spus“, a declarat actriţa. 

rose mcgowan si harvey weinstein foto getty images

Rose McGowan a fost violată de producătorul Harvey Weinstein, dar nu a depus plângere după ce o avocată i-a spus că nu va câştiga niciodată în instanţă FOTO Guliver/Getty Images

Producătoarea a declarat că a fost de acord să povestească despre incident după ce a citit în ultimele zile relatări ale altor femei despre actele de agresiune sexuală şi viol de care este acuzat producătorul hollywodian Harvey Weinstein.

Scandalul sexual în care este implicat Harvey Weinstein (65 de ani) a generat o campanie online despre hărţuirea sexuală, la care participă milioane de femei pe reţelele de socializare.

Astfel, femeile care participă la această campanie povestesc despre propriile lor experienţe de hărţuire sexuală şi abuz, prin numeroase mesaje publicate pe Facebook, dar şi pe Twitter, folosind hashtagul „#MeToo“/„Şi eu“.

Mişcarea a fost pornită de actriţa americană Alyssa Milano (44 de ani), duminică, care le-a cerut persoanelor care îi urmăresc activitatea pe reţelele de socializare să publice comentarii cu mesajul „Me Too“, în cazul în care au fost vreodată hărţuite sau agresate sexual.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri