Rihanna, critici dure la adresa lui Donald Trump: „Persoana cea mai bolnavă mintal din SUA pare să fie preşedintele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţa Rihanna (31 de ani) l-a criticat dur pe Donald Trump, despre care a a afirmat că pare a fi „persoana cea mai bolnavă mintal din SUA“.

Rihanna a declarat, într-un interviu acordat revistei Vogue, că „persoana cea mai bolnavă mintal din Statele Unite pare să fie preşedintele“ Donald Trump. 

Artista, originară din Barbados, îl acuză pe liderul de la Casa Albă că asociază în mod sistematic tulburările de ordin psihic cu atacurile comise cu arme de foc de persoane caucaziene, dar califică, în acelaşi timp, drept acte teroriste acele atacuri armate ai căror autori sunt indivizi care provin din rândul minorităţilor etnice.

Preşedintele american a declarat, în august, că „maladiile mintale“ s-au aflat la originea crimelor în masă comise cu arme de foc în El Paso (Texas) şi Dayton (Ohio) de bărbaţi caucazieni.

„Donald, ai greşit când ai rostit cuvântul «terorism». Faptul că terorismul este calificat într-o manieră diferită din cauza culorii pielii autorului reprezintă o umilire. Este ceva complet rasist“, a declarat Rihanna, scrie Daily Mail. 

„Plasaţi un bărbat arab, cu acelaşi tip de armă, în acelaşi magazin Walmart (crima în masă comisă în El Paso pe 3 august a avut loc într-o filială a acestui lanţ de magazine), iar Trump nu va vorbi ca despre o problemă de sănătate mintală“, a continuat cântăreaţa.

„Persoana cea mai bolnavă mintal din Statele Unite pare să fie astăzi preşedintele ţării“, a completat Rihanna. 

Nu este pentru prima dată când artista îl atacă voalat pe liderul american. Într-un mesaj recent pe Twitter, artista scria: „Imaginaţi-vă o lume în care este mai uşor să procuri un AK-47 decât o viză! Imaginaţi-vă o lume în care ei construiesc ziduri pentru a-i ţine pe terorişti în America“. 

În plus, mai multe celebrităţi, printre care cântăreţii Rihanna, John Legend şi actorii Chris Evans, Reese Witherspoon, Julianne Moore, cer legi pentru controlul armelor ca urmare a recentelor masacre din Dayton, Ohio, şi El Paso, Texas şi îl acuză pe Trump că este vinovat de aceste situaţii, arătându-se indignaţi că nu se iau măsuri.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite