Reversul medaliei. Petiţii online împotriva celebrităţilor şi a Hollywoodului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cântăreţul canadian Justin Bieber este criticat că ridiculizează muzica. FOTO Reuters
Cântăreţul canadian Justin Bieber este criticat că ridiculizează muzica. FOTO Reuters

Viaţa în lumina reflectoarelor e un cuţit cu două tăişuri. Apariţiile publice le cresc protagoniştilor capitalul social, dar atrag şi cele mai multe antipatii chiar de la cei pe care îşi propun să-i impresioneze. Sătui de aşa-zişii idoli sau de reţetele de la Hollywood, oamenii au semnat petiţii prin care cer să se schimbe situaţiile nesatisfăcătoare.


Luna trecută, când s-a anunţat că Ben Affleck îl va interpreta pe Batman, fanii supereroului s-au alertat, considerând că actorul şi regizorul din „Argo“ nu este potrivit pentru rol. Pentru ca temerile lor să nu se adeverească, nemulţumiţii s-au mobilizat şi au intentat o petiţie pe change.org, prin care le cer producătorilor să găsească un înlocuitor. Până în prezent, s-au strâns peste 94.000 de semnături.

De-a lungul timpului, mai mulţi critici au intentat petiţii, pentru scopuri mai mult sau mai puţin realizabile. Cele ce urmează sunt doar câteva.

"X Factor şi MTV: Nu mai distrugeţi industria muzicală!"
Deşi petiţia are un titlu ambiguu, iniţiatorii au avut ţinte clare. Ei s-au revoltat, spunând că atât show-ul de talente cât şi postul de televiziune promovează, cu predilecţie, genul pop, în detrimentul altor stiluri prin care cântăreţii se pot pune în valoare. Acest trend îi descurajează pe tinerii ce-şi găsesc reperele la TV şi îşi doresc să lanseze hituri, nu muzică adevărată, după cum susţin nemulţumiţii.

"Hollywood: Nu mai faceţi remake-uri după filmele clasice!"
Cinefilii spun că variantele noi ale peliculelor de bază din industrie distrug atmosfera de altădată prin tehnologizarea excesivă şi portretizarea unor personaje hiperactive sexual. Acestea îl îndepărtează pe consumatorul video de contextul original, clasic. 

"Hollywood: Nu mai transformaţi cărţile în filme!"
Principala nemulţumire a cinefililor este că ecranizările inhibă imaginaţia. „Ceea ce e frumos atunci când citeşti o carte este că îţi creezi o imagine mentală şi îţi construieşti personajele pe baza descrierii autorului. Ecranizările descurajează cititul pentru că oamenii obţin o versiune scurtă a poveştii, în doar două ore, dar îi insultă pe scriitor şi pe cititori deoarece povestea pe care ei o iubesc e duplicată şi coruptă“, se plânge un internaut care a semnat petiţia.

"Justin Bieber, lasă-te de muzică!"
Tânărul care îl înjura pe Bill Clinton în timp ce urina într-o toaletă publică şi-a îmbolnăvit fanele cu „Febra Bieber“, sindromul ce le-a înamorat de cântăreţ. Pe de altă parte, unii ascultători consideră că Bieber este „o caricatură de artist“, ce ridiculizează muzica.
 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite