Profesionişti la cratiţă: astăzi începe „Top Chef“
0În această seară, la Antena 1 începe o nouă emisiune culinară, „TopChef", ce va fi difuzată de la ora 20.30. „Top Chef" este cel de-al doilea show culinar preluat de televiziunile româneşti, după „Master Chef", difuzat la Pro TV.
Spre deosebire de „MasterChef", unde concurează doar amatori într-ale gătitului, la show-ul de la Antena 1, aşteptările vor fi mult mai mari, deoarece concurenţii sunt bucătari profesionişti. Aceştia vor trebui să-şi demonstreze măestria în arta culinară sub atenta supraveghere a unui juriu exigent. Acesta este format din bucătari cu state vechi, precum Joseph Hadad, Tudor Constantinescu şi Nicolai Tand.
JURIU EXIGENT
Dintre cei trei juraţi, concurenţii se tem cel mai mult de chef Joseph Hadad, israelian de origine arabă cu o experienţă de 35 de ani în gastronomie. El a gătit pentru mai multe personalităţi, printre care foştii preşedinţi Bill Clinton şi François Mitterrand şi cântăreţii Madonna şi Michael Jackson. Hadad este chef al unor restaurante de mare prestigiu internaţional distinse cu stele Michelin şi, în acelaşi timp, cel mai bine plătit bucătar din România.
„Aşteptările mele pentru viitorul «Top Chef al României» se pot defini în câteva cuvinte: pasiune, determinare, creativitate şi multă muncă. Sper ca împreună cu colegii mei din juriu şi cu concurenţii să oferim un adevărat spectacol culinar şi, bineînţeles, să găsim primul «Top Chef'» al României ", a declarat Joseph Hadad.
Cel de-al doilea chef, Tudor Constantinescu, are de asemenea o mare experienţă în arta culinară. Şi-a descoperit pasiunea pentru gastronomie de la o vârstă fragedă, în perioada în care a locuit în Belgia. La 20 de ani, şi-a deschis prima sa afacere, un mic laborator de patiserie la Bruxelles. Al treilea jurat, Nicolai Tand, este un personaj cunoscut publicului, de la postul Euforia TV, unde realizează emisiunea „Euforia Cuisine".
Aceştia din urmă au apărut, în calitate de invitaţi, şi la „MasterChef", la Pro TV.
COMPETIŢIE MASCULINĂ
Întrecerea de la „Top Chef" se va duce între 24 de bucătari, dintre care 20 sunt bărbaţi. Aceştia vor lupta pentru marele premiu de 50.000 de euro şi un stagiu de pregătire în Franţa, cu stele Michelin. Pe parcursul celor 12 ediţii, participanţii vor trebui să demonstreze atât îndemânarea, cultura culinară, cât şi adaptabilitatea la situaţii de criză. Ei vor trebui să facă faţă unei serii de probe dificile şi destul de inedite.
Vor fi nevoiţi să treacă un test al frigului, una dintre probe filmându-se într-o cameră frigorifică, să îndure condiţiile dintr-un abator şi să-şi demonstreze rapiditatea şi să suporte rigorile dintr-o unitate militară.
SHOW CUNOSCUT ÎN ZECE ŢĂRI
„Top Chef" este un format internaţional, extrem de popular în Statele Unite ale Americii, unde a ajuns la cel de-al optulea sezon. Formatul a fost rapid preluat şi adaptat şi în alte 10 ţări, printre care Franţa, Belgia, Finlanda, Grecia sau Portugalia, unde a doborât recorduri de audienţă.