Prinţul Andrew susţine că le-a oferit ajutorul anchetatorilor în cazul Epstein, dar ei „voiau mai degrabă publicitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţul Andrew a dorit să ajute autorităţile americane în „cel puţin trei rânduri“ în ancheta cu privire la investitorul Jeffrey Epstein, decedat în închisoare, potrivit  avocaţilor ducelui de York. Ei au denunţat şi faptul că anchetatorii americani voiau mai degrabă publicitate şi nu ajutorul fiului reginei Elisabeta a II-a, relatează Reuters, citată de news.ro.

Anchetatoriii americani, care l-au acuzat în mai multe rânduri pe prinţul Andrew de lipsă de cooperare în anchetă, vor să-l interogheze pe cel de-al doilea fiu al reginei Elisabeta a II-a, cu privire la prietenia sa cu Epstein, găsit mort în închisoare înainte să fie inculpat de trafic sexual cu minori.

„Ducele de York a oferit anul acesta de cel puţin trei ori aistenţă, în calitate de martor, DoJ (Departamentul american al Justiţiei)“, anunţă întrun comunicat avocaţii prinţului.

„Din nefericire, DoJ a reacţionat după primele două iniţiative încălcându-şi propriile reglementări cu privire la confidenţialitate şi pretinzând că ducele de York nu a cooperat deloc. Făcând acest lucru, poate că ei caută mai degrabă publicitate decât să accepte ajutorul oferit”, denunţă avocaţii.

Fiul reginei, prinţul Andrew, protagonist în orgii sexuale cu minore

Una dintre femeile care îl acuză pe Epstein de abuz sexual şi pedofilie, Virginia Giuffre, susţine că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale inclusiv cu prinţul Andrew, de trei ori, pe când avea doar 17 ani. Femeia a dezvăluit că fiul reginei Elisabeta era complicele miliardarului şi a dat detalii despre o orgie sexuală cu minore de la care prinţul nu a lipsit. 

Prinţul Andrew şi femeia care îl acuză de abuz sexual, Virginia Giuffre /Prinţul Andrew (stânga) alături de Jeffrey Epstein 

image

După îndelungi negocieri, regina Elisabeta i-a dat voie prinţului Andrew să ofere un interviu pentru BBC în speranţa că îşi va spăla imaginea. Ducele de York a negat toate acuzaţiile şi că ar fi ştiut de reţeaua de sclavie sexuală pe care o avea Epstein. De asemenea, în ceea ce o priveşte pe Virginia Giuffre, el a răspuns: „Nu-mi amintesc să o fi întâlnit vreodată pe această doamnă, absolut deloc“. Cu toate astea, femeia a dat publicităţii o fotografie în care apar împreună.

Interviul acordat de prinţul Andrew s-a dovedit a fi un adevărat dezastru. Presa îl numeşte „cel mai ciudat interviu dat vreodată de o faţă regală“, în timp ce numeroşi britanici spun că nu cred explicaţiile prinţului. Mai mult, prinţul Andrew riscă să fie extrădat în SUA din cauza legăturilor sale cu Jeffrey Epstein.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite