Povestea de viaţă fascinantă a Reginei Noor a Iordaniei, considerată şi Grace Kelly a Orientului Mijlociu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regina Noor a Iordaniei foto arhiva

Au trecut fix 42 de ani de când Elizabeth Halaby devenea soţia conducătorului Iordaniei, Husein I, transformându-şi destinul în scenariu de film. Aceasta este considerată, şi astăzi, un etalon de stil şi un exemplu pentru soţiile musulmanilor din întreaga lume.

Pe numele său adevărat Elizabeth Najeeb Halaby, aceasta s-a născut în 1951 în America, având o tinereţe mai mult pe drumuri, între New York şi L.A. A studiat fotografia în Aspen,a urmat cursurile Aacademiei Concord din Massachusetts, a terminat arhitectura la Princeton şi a vândut pizza ca să facă rost de bani de buzunar. Ea a urmat şi un master în jurnalism, visând să devină prezentatoare de televiziune.

Provenind dintr-o familie înstărită şi fiind o fire extrem de rebelă, Liz alege să se urce în primul avion al liniei aeriene naţionale, care a decolat spre Iordania, pentru a-şi vedea tatăl care se ocupa de o companie de aviaţie. Aterizată pe pământ iordanian, domnişoara Halaby avea să îl cunoască pe cel care va fi iubirea vieţii ei, Regele Hussein bin Talal, din dinastia Hashemite. Acesta era încă în doliu după cea de-a treia soţie a lui, Alia, care murise într-un accident de elicopter.

Citeşte continuarea aici!

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite