Paula Seling, revoltată de ignoranţa oamenilor privind încălzirea globală: „Nu mai suport. Urlu de multă vreme, prea puţini mă ascultă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţa Paula Seling, o activistă pentru protecţia mediului, s-a arătat revoltată de „ignoranţa“ persoanelor din juriul ei privind încălzirea globală şi a transmis un mesaj dur amintind de incendiile de vegetaţie grave din Australia şi moartea a sute de animale.

Paula Seling a transmis un mesaj dur pe Instagram celor cărora „nu le pasă“ de mediul înconjurător şi nu fac nimic pentru a combate încălzirea globală. Vedeta a mărturisit că este o activistă convinsă pentru protecţia mediului, însă „nimeni nu o ascultă“. 

„Sunt om ce încearcă sa reducă emisiile de carbon. Nu mănânc animale, nu port piele sau blănuri, încerc să consum şi să promovez produsele locale. Am investit în panouri solare şi încerc să găsesc soluţii pentru reducerea deşeurilor de orice fel. Merg la cumpărături cu plasele mele, vânzătoarele de la raft mă consideră deja nebună - «haideţi doamnă, pentru câteva pungi...», a scris Paula Seling pe pagina de Instagram.

„Din iubire pentru planetă şi pentru animale. Scriu ca nebuna că artificiile nu sunt OK. Unii râd de mine. Am scris, nu demult, că lampioanele urcă, apoi coboară şi provoacă incendii. Nu au nicio legătură cu dorinţe care se împlinesc, idealuri şi altele. Sunt nişte tâmpenii. Mulţi mi-au dat unfollow şi mă bucur. E în regulă că nu sunt prietenă cu inconştienţi. Ştiu, e neplăcut să vezi că cineva îţi spune că greşeşti, dar cere o tărie şi o nobleţe să înţelegi că ai greşit şi să faci ceva în legătură cu asta“, a continuat cântăreaţa. 

Mesajul Paulei Seling vine în contextul incendiilor din Australia care continuă să facă ravagii. Pierderea de animale şi plante în regiune a atins un număr uluitor.

„Cum oare mă simt eu şi mulţi alţii ce simt ca mine, acum, când văd nenorocirile din Australia? Sau cele de la grădina zoologică aprinsă de lampioane? Am avut acces la informaţii, parţial înţeleg ce greşim şi mă simt datoare să spun despre asta, însă sunt prea puţini cei cărora le pasă. Şi aşa stau şi mă îmbolnăvesc de neputinţă, mă condamn că nu pot să fac nimic pentru lumea asta. Nimic. Şi sincer, nu mai pot să mă uit. Nu mai pot să văd animale batjocorite, bătute, mutilate, urşi împuşcaţi, căţei loviţi de maşini, pe drum, ca urmare a disperării în urma pocnitorilor şi artificiilor din noaptea de revelion, ursuleţi cerşind apă în incendii. Nu pot să văd animale scrum la gradina zoologică arsă, nu mai pot să văd câini cu petarde în gură“, a mai scris Paula  Seling. 

Cântăreaţa a încheiat cu o previziune sumbră şi acuză că prea mulţi oameni aleg „să stea cu capul în nisip“, continuând să facă rău mediului înconjurător. 

„Pentru că ştiu că urlu de multă vreme, dar prea puţini mă ascultă. Şi ca mine sunt mulţi. Mulţi pe care lumea îi consideră că exagerează, prea puţini comparativ cu cei ce rămân scufundaţi, comod, în obiceiurile lor ce nu au nicio logică, dar care fac atât de mult rău naturii şi animalelor. Din păcate realitatea e mult mai gravă decât se prezintă în presă. Peste 50 de ani, dezechilibrul creat de încălzirea globală va fi uriaş. Noi nu vom mai fi, dar vor fi copiii noştri. Stăm cu capul în nisip“, a fost mesajul artistei. 

View this post on Instagram Sunt om ce încearcă sa reducă emisiile de carbon. Nu mănânc animale, nu port piele sau blănuri, încerc sa consum şi sa promovez produsele locale. Am investit în panouri solare şi încerc sa găsesc soluţii pentru reducerea deşeurilor de orice fel. Merg la cumpărături cu plasele mele, vânzătoarele de la raft ma considera deja nebuna - "haideţi doamna, pentru câteva pungi... " 😠 Din iubire pentru planeta şi pentru animale. Scriu ca nebuna ca artificiile nu sunt ok. Unii rad de mine. Am scris, nu demult, ca lampioanele urca, apoi coboară şi provoacă incendii. NU AU NICIO LEGĂTURĂ CU DORINŢE CARE SE IMPLINESC, IDEALURI ŞI ALTELE. SUNT NIŞTE TÂMPENII. Mulţi mi-au dat unfollow şi ma bucur. E în regula ca nu sunt prietena cu inconştienţi. Ştiu, e neplăcut sa vezi ca cineva îţi spune ca greşeşti, dar cere o tărie şi o nobleţe sa înţelegi ca ai greşit şi sa faci ceva în legătură cu asta. Cum oare ma simt eu şi mulţi alţii ce simt ca mine, acum, când vad nenorocirile din Australia? Sau cele de la gradina zoologica aprinsa de LAMPIOANE? Am avut acces la informaţii, parţial înţeleg ce greşim şi ma simt datoare sa spun despre asta, însă sunt prea puţini cei cărora le pasa. Şi aşa stau şi ma îmbolnăvesc de neputinţă, ma condamn ca nu pot sa fac nimic pentru lumea asta. Nimic. Şi sincer, nu mai pot sa ma uit. Nu mai pot să vad animale batjocorite, bătute, mutilate, ursi împuşcaţi, căţei loviţi de maşini, pe drum, ca urmare a disperării în urma pocnitorile şi artificiilor din noaptea de revelion, ursuleţi cerşind apa în incendii. Nu pot sa vad animale scrum la gradina zoologica arsa, nu mai pot sa vad caini cu petarde în gura. Pentru ca ştiu ca urlu de multa vreme şi prea putini ma asculta. Şi ca mine sunt multi. Mulţi pe care lumea ii considera ca exagerează, prea putini comparativ cu cei ce rămân scufundaţi, comod, în obiceiurile lor ce nu au nicio logica, dar care fac atât de mult rău naturii şi animalelor. Din păcate realitatea e mult mai grava decât se prezintă în presa. Ce primăvară frumoasa, azi, 3 ianuarie... Peste 50 de ani dezechilibrul creat de încălzirea globala va fi uriaş. Noi nu vom mai fi, dar vor fi copiii noştri. Stam cu capul în nisip.... Noapte bună! A post shared by Paula Seling (@paulaseling) on Jan 3, 2020 at 3:10am PST
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite