Paul McCarthey vrea ca europenii să renunţe la carne o zi pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul membru Beatles ne-ar vrea pe toţi vegetarieni cel puţin o zi pe ani
Fostul membru Beatles ne-ar vrea pe toţi vegetarieni cel puţin o zi pe ani

Fostul membru al trupei Beatles, Paul McCartney, şi expertul mondial în probleme legate de climă, Rajendra Pachauri, le-au cerut parlamentarilor europeni să stabilească "o zi fără carne", pentru a lupta împotriva încălzirii globale, informează AFP.

Cei doi, amândoi vegetarieni, s-au lansat într-un veritabil rechizitoriu împotriva creşterii animalelor, în timpul unei dezbateri la sediul Parlamentului European din Bruxelles.

"Degradarea solului, lipsa apei, impactul enorm asupra încălzirii climei, poluarea atmosferei, diminuarea biodiversităţii: creşterea animalelor este unul dintre primii doi sau trei factori cauzatori de probleme la nivelul mediului înconjurător", a declarat Rajendra Pachauri, citând un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură (FAO).

"Agricultura contribuie cu 18% la totalul emisiilor de gaze cu efect de seră, comparativ cu 13% pentru transporturi, iar 25% din emisiile produse de agricultură provin din creşterea animalelor", a continuat Pachauri.

Expertul pe mediu a precizat că declararea unei zi fără carne este o măsură eficientă pe termen scurt. "Ea va permite reducerea cantităţilor de gaze cu efect de seră provocate de creşterea animalelor, de la 5,6% până la 8%", a continuat acelaşi expert.

"O zi fără carne reprezintă o reducere a emisiilor de dioxid de carbon echivalentă cu o călătorie de 1.700 de kilometri cu maşina", a declarat la rândul său, Paul McCartney.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite