Oprah Winfrey şi Matt Damon, printre celebrităţile invitate la Vatican, pentru îmbunătăţirea imaginii Bisericii Catolice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oprah Winfrey FOTO AP
Oprah Winfrey FOTO AP

Realizatoarea şi prezentatoarea de televiziune Oprah Winfrey, actorul premiat cu Oscar Matt Damon şi agentul de la Hollywood Ari Emanuel se numără printre vedetele invitate de papa Francisc la Vatican pentru a îmbunătăţii imaginea Bisericii Catolice în mass-media, arată „Daily Mail“, citat de Mediafax.

Oprah Winfrey, Matt Damon, Ari Emanuel, dar şi alte nume sonore din showbiz au fost invitate să participe la o audienţă specială cu papa Francisc (78 de ani), la Vatican, în toamna acestui an. Ei se vor întâlni cu suveranul pontif pentru a discuta o serie de strategii ce vor fi implementate înspre îmbunătăţirea imaginii Bisericii Catolice în mass-media din ţările occidentale.

Ari Emanuel (54 de ani), fratele mai mic al primarului din Chicago Rham Emanuel, va participa la audienţa de la Vatican alături de Patrick Whitesell, colegul său de la agenţia de impresariat artistic William Morris Endeavour, mai precizează Mediafax.

Pe lista celebrităţilor invitate de papa Francisc la Vatican se mai numără producătorul de film şi televiziune Brian Gazer (64 de ani) şi fondatorul companiilor DreamWorks şi Geffen Records, David Geffen (78 de ani).

Interesul papei Francisc (foto) pentru industria de divertisment a venit ca o mare surpriză, întrucât suveranul pontif, care are un miliard de credincioşi, a dezvăluit, pentru un ziar argentinian, că nu s-a mai uitat la televizor de 25 de ani.

Papa Francisc râde în timpul întâlnirii cu jurnaliştii ce are loc la bordul avionului papal cu ocazia vizitei sale la Quito

Totuşi, aceasta nu este prima data când papa Francis de află în prezenţa unor staruri mondiale. În ianuarie, el a ţinut o audienţă privată, la Vatican, la care a participat actriţa Angelina Jolie Pitt. Audieneţa a fost precedată de vizionarea filmului „Unbroken/ De neînvins“, regizat de actriţa americană, în vârstă de 40 de ani.

Imaginea publică a Bisericii Catolice a avut mult de suferit în ultimii ani, mai ales în urma unor scandaluri care au şocat opinia publică, precum cele de pedofilie, în care au fost implicaţi mai mulţi preoţi catolici din Europa şi Statele Unite, ale căror fapte au fost ascunse timp de câteva decenii.

De când a devenit liderul Bisericii Catolice în 2013, papa Francisc a contribuit în mod considerabil la schimbarea percepţiei pe care publicul larg o are asupra acestei organizaţii religioase, prin întâlniri considerate istorice cu lideri ai altor religii, prin deschiderea Bisericii Catolice în faţa comunităţii gay şi, cel mai recent, miercuri, printr-o declaraţie publică, în care suveranul de la Vatican a spus că persoanele divorţate care se recăsătoresc nu ar trebui să fie tratate ca nişte proscrişi.
 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite