Mary Anderson a murit. Actriţa era unul dintre ultimii membri supravieţuitori ai distribuţiei „Pe aripile vântului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mary Anderson, actriţa roşcată care a interpretat-o pe Maybelle Merriwether în pelicula-cult „Pe aripile vântului/ Gone With the Wind“ (1939), a murit la vârsta de 96 de ani, relatează „Los Angeles Times“.

Actriţa, care şi-a dorit iniţial rolul principal, cel al tinerei Scarlett O'Hara, a murit duminică, într-un centru de îngrijire al bătrânilor din Burbank. Aceasta avea o stare a sănătăţii precară, de-a lungul timpului suferind mai multe accidente vasculare cerebrale minore, după cum a dezvăluit, pentru „Los Angeles Times“, vechea ei prietenă, Betty Landess.

Anderson a fost una dintre ultimii supravieţuitori ai adaptării cinematografice a romanului despre Războiul Civil, semnat de Margaret Mitchell. 

Printre actorii principali care mai sunt în viaţă se numără Olivia de Havilland, care a fost nominalizată la Oscar pentru interpretarea lui Melanie Wilkes, şi Mickey Kuhn, care l-a portretizat pe Beau Wilkes, fiul lui Ashley şi Melanie. Alicia Rhett, care a jucat-o pe sora lui Ashley Wilkes, India, a murit în ianuarie, la vârsta de 98 de ani. 

Regizorul George Cukor a fost cel care a descoperit-o, în perioada în care era în căutarea unei actriţe pentru a juca rolul principal din filmul clasic „Pe aripile vântului“, Scarlett OHara. După ce Cukor a fost concediat, producătorul David O. Selznick a ales-o pe Vivien Leight drept protagonistă, care a şi câştigat un premiu Oscar pentru interpretarea, şi a distribuit-o pe Anderosn într-un rol secundar, scrie „Los Angeles Times“.

Mary Anderson a mai apărut în filmele anilor ’40-’50, inclusiv în „Cheers for Miss Bishop“, „The Song of Bernadette“ şi în apreciatul „Lifeboat“, în regia lui Alfred Hitchcock.

De asemenea, a jucat şi pe scena teatrului, inclusiv în producţia de pe Broadway „Guest in the House“ (1942), dar şi la televiziune, în „Peyton Place“ (1964). Anderson a primit o stea pe aleea Hollywoodului, în 1960.

Ştire în curs de actualizare

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite