Actriţa Alicia Rhett, cunoscută pentru rolul din filmul „Pe aripile vântului“, a murit la 98 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţa Alicia Rhett, în rolul India Wilkes, din filmul „Pe aripile vântului“ FOTO Daily Mail/ MGM
Actriţa Alicia Rhett, în rolul India Wilkes, din filmul „Pe aripile vântului“ FOTO Daily Mail/ MGM

Actriţa Alicia Rhett, cunoscută pentru rolul din clasicul film „Pe aripile vântului/ Gone With The Wind“ (1939), a murit la vârsta de 98 de ani, după cum informează Reuters.

Rhett a portretizat-o pe India Wilkes, sora lui Ashley Wilkes, în filmul multipremiat bazat pe romanul istoric al scriitoarei Margaret Mitchell, la rândul ei câştigătoarea premiului Pulitzer. 

„Cu adevărat o femeie frumoasă, pasiunea ei pentru artă şi iubirea pentru Charleston au fost de neegalat. Alicia a fost o femeie blândă şi cu un suflet bun“, a declarat, pentru Reuters, Bill Trawick, episcopul comunităţii din Charleston, unde artista a trăit din 2002. 

Alţii actori din celebrul film „Pe aripile vântului“ care au supravieţuit sunt Olivia de Havilland, 97 de ani, care a jucat-o pe Melanie Hamilton, Mary Anderson, 93 de ani, care a jucat-o pe Maybelle Merriweather, şi Mickey Kuhn, 81 de ani, care l-a jucat pe Beau Wilkes. 

Ann Rutherford, care a interpretat-o pe sora protagonistei Scarlett O'Hara, a murit în iunie 2012, ]n Los Angeles.

image

Actriţa Alicia Rhett, în rolul India Wilkes, alături de actorul Howard Hickman FOTO Daily Mail/ MGM

Rhett a fost mereu văzută ca o persoană „foarte retrasă“ şi deloc atrasă în „capcanele celebrităţii“, care prefera o viaţă liniştită, plină de artă, după cum se arată într-o biografie publicată de site-ul Turner Classic Movies (TCM).

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite